şok gözaltılar olacak' | " /> şok gözaltılar olacak' | "/>

En Sıcak Konular

'Seçimlerden önce şok gözaltılar olacak'

13 Mart 2009 09:08 tsi
'Seçimlerden önce şok gözaltılar olacak' Mehmet Bekaroğlu ortaya öyle bir iddia attı ki...

Mehmet Bekaroğlu, Taksim Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, ''12 Mart 1971'de, dönemin Süleyman Demirel hükümetine muhtıra verildiğini'' ifade ederek, ''Demirel'in muhtıraya karşı direnmek yerine şapkasını alıp gittiğini'' öne sürdü.

''12 Martın 27 Mayıs 1960'daki darbenin, 27 Mayısın ise 1909'da Makedonya'da örgütlenen ve 'Serez çetesi' olarak bilinen bir cuntacı grubun devamı olduğunu'' iddia eden Bekaroğlu, ''Türkiye'nin 100 yıldır bir türlü bu çetelerin tasallutundan kurtulamadığı'' görüşünü savundu.

Bekaroğlu, ''bu grubun, bazen meşru bir başbakanı 'bebek/köpek davası' ile darağacında katlettiğini, bazen meclise zorla cumhurbaşkanı dayattığını, bazen de 500 bin kişiden fazla insanı gözaltına alıp insanlık tarihinin ender göreceği Mamak, Metris ve Diyarbakır zindanlarında işkenceye tabi tuttuğunu'' öne sürdü. Bekaroğlu, ''Bugün konuşulan 'Ergenekon terör örgütü'nün de bu geleneğin NATO/Gladyo ile takviyeli şeklinden başka bir şey olmadığı'' iddiasını dile getirdi.

Mehmet Bekaroğlu, ''AK Parti'nin gerek dayandığı sosyolojik taban, gerek içinden çıktığı siyasi gelenek itibarıyla darbe ve darbecilerle ontolojik bir ayrım içinde olması gerektiğini, ancak AK Parti'nin bugün darbe ve darbeciler konusunda samimi davranmadığını'' iddia ederek, şu görüşleri savundu:

''Asıl şaşırtıcı olan AK Parti'nin tutumudur. 'Ya ben ya Ergenekon' diyerek bu önemli konuyu gündelik siyasete malzeme etmektedir. Aslında AKP'nin kendisi de bir darbenin sonucunda kurulmuştur. 28 Şubat süreci sona erdiğinde ya da Ergenekon türü darbeci zihniyetler tasfiye edildiğinde konjonktür partisi olan AKP'ye de yol görünecektir.

Yerel seçimlerde sıkışan AKP, öyle tahmin ediyorum ki, seçime birkaç gün kala 28 Şubat döneminin kudretli bazı simalarını ve bazı ünlü gazetecileri göz altına aldırtacak, bu hareketiyle seçimleri kurtarmaya çalışacaktır. Seçimlerden sonra ise gözaltına alınanlar bir şekilde Koşuyolu Hastanesi üzerinden GATA Hastanesine geçip normal hayatlarına devam edeceklerdir. Yani Ergenekon soruşturması yerel seçimlere araç edilecektir.''

SERMAYENİN GÖZÜ ŞU ANDA YEREL YÖNETİMLERİN ELİNDEKİ VARLIKLARDA VE HİZMETLERDE''
Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, ''merkezi hükümetin elinde kaynak bulunmadığını, sermayenin gözünün yerel yönetimlerin elindeki varlıklar ve hizmetlerde olduğunu'' iddia etti.

Bekaroğlu, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Kulübünce düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda İstanbul ile ilgili bütün kararları, İstanbullularla birlikte alacaklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bana göre belediye başkanları, 4-5 senede bir halkın oyunu alıp kral olmuyorlar. Belediye başkanının işi uygulamaktır, karar kentliye aittir. 7 tane tünel, Boğaz Köprüsü ve İETT arazisi... Ben bunları referanduma götürürdüm ve eminim İstanbullu buraların yeşil alan olmasını isterdi. Halk, kendileriyle ilgili bir şeyler konuşuluyor ama bunun ne anlama geldiğini bilmiyor. Böyle olduğu için referandumlarda, kendi çıkarlarına olanı çok kolay tespit edemiyorlar.'' 

Bekaroğlu, İstanbul'un, meclis toplantılarının, imar komisyonu toplantılarının ve ihalelerin kapalı kapılar ardında yapıldığını savunarak, burada da yine bilgi asimetrisinin söz konusu olduğunu söyledi.

Denetlenemeyen yerlerde her türlü usulsüzlük, haksızlık ve yolsuzluğun olabileceğini iddia eden Bekaroğlu, şunları kaydetti:

''Bugün belediyelerin denetlenmesi konusunda problem var. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin bir mislinden fazla, Belediye İktisadi Teşekküllerinin (BİT) bütçesi var. Bunlara hiçbir şekilde Sayıştay denetimi yapılmıyor. Bunlar İhale Kanunu'na da dahil değiller. Anonim şirket gibi, istedikleri gibi alıyorlar, satıyorlar ve hiç kimse sormuyor. Bu demokrasiye, adalete sığacak bir şey değil. Bu kentin sahipleri müşteriler, değil hemşehrilerdir. Maalesef bu yönetim, kentte yaşayan insanları müşteri gözüyle görüyor. İddiamız, belediyenin ürettiği bütün yerel hizmetleri maliyetine insanlara vermek.''

Bekaroğlu, 29 Marttaki seçimlerin, sadece bir yerel seçim olmadığını ifade ederek, ''2001 krizinden bu yana merkezi hükümetin elindeki varlıklar ve hizmetler bir şekilde çok uluslu şirketlere verildi. Hepsi ticarileşti. Merkezi hükümetin elinde hiçbir kaynak yok. Sermayenin gözü şu anda yerel yönetimlerin elindeki varlıklarda ve hizmetlerde'' görüşünü savundu.

akşam



Bu haber 1,706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,079 µs