2. iddianamede! | " /> 2. iddianamede! | "/>

En Sıcak Konular

Darbe Günlükleri 2. iddianamede!

13 Mart 2009 08:57 tsi
Darbe Günlükleri 2. iddianamede! İkinci Ergenekon iddianamesinde darbe günlüklerinin bulunduğu, Garih cinayetinin ise yer almadığı öğrenildi.

Ergenekon’un ikinci iddianamesinde, kamuoyunda “Darbe Günlükleri” olarak bilinen ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüklerin de yer aldığı belirtildi.

Soruşturma savcıları tarafından 10 Mart’ta mahkemeye gönderilen 1909 sayfalık iddianamede, çok sayıda gizli tanığın bulunduğu ve bu gizli tanıkların bazılarının halen cezaevinde tutuklu bulunan terör örgütü üyeleri olduğu öğrenildi. İlk iddianamede olduğu gibi kod isimler verilen tanıkların, iddianamenin dördüncü bölümündeki Ergenekon örgütü ile terör örgütleri arasındaki bağlantıları anlattıkları belirtildi.

Güney’in ifadeleri de var
İddianamede Malatya’da üç kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetleri ve Gazi Mahallesi olayları da anlatılırken, kamuoyuna yansıyan iddiaların aksine Üzeyir Garih ve Hrant Dink cinayetlerinin yer almadığı bildirildi.

İddianamede ayrıca önceki gün tahliye olan iki muvazzaf subayın örgüte üye olmakla suçlandığı, gazeteci Mustafa Balbay, Neriman Aydın ve Levent Ersöz’ün iddianamede sanık olarak yer aldığı ifade edildi. Kanada’da yaşayan Tuncay Güney’in diplomatik kanallardan alınan ifadeleri de iddianamede yer aldı.

Anlaşamayıp vazgeçtikleri iddia edilmişti
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Ora. Özden Örnek’in günlükleri olduğu iddiasıyla Nokta dergisinde yayımlanan metinde, 24 Nisan 2004’te Kıbrıs’ta yapılan referandum öncesinde dört komutanın, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’e rağmen askeri bir müdahale planladığına ilişkin iddialara yer verildi.

Notlarda, dönemin kuvvet komutanları tarafından hazırlanan ve “Sarıkız” adı verilen plandan, Kıbrıs’taki referandumdan sonra  görüş ayrılıkları nedeniyle vazgeçildiği öne sürüldü. Dergide “Ayışığı” adı verilen darbe planının şemaları da yayımlandı.

milliyet



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,125 µs