En Sıcak Konular

Orduevinin esrarengiz misafirleri...

12 Mart 2009 20:34 tsi
Orduevinin esrarengiz misafirleri... Ergenekon'un bugünkü duruşmasına, Mersin'de 2005'teki "bayrak yakma" provokasyonunu organize ettiği iddia edilen Ali Kutlu'nun sözleri damgasını vurdu...

Kutlu, Hüseyin Görüm'ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kişinin Mersin'deki miting sonrasında bir Orduevi'nde misafir edildiğini iddia etti.

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklardan Ali Kutlu'nun iddiaları damgasını vurdu. Vatansever Kuvvetler Güç Birliği ile Kuvayı Milliye Derneği’nin Mersin şubelerinde çalıştığı iddia edilen Kutlu, Mersin'deki bayrak yakma eylemi sonrasında gerçekleşen buluşmaya dikkat çekti.

 KUVVACILAR ORDU EVİNDE MİSAFİR EDİLDİ Mİ?

Bayrak provokasyonunda çocuklara bayrağı veren kişi olduğu iddia edilen Kutlu, eylemden bir yıl sonra Ergenekon sanığı Hüseyin Görüm ile birlikte yaklaşık 30 kişinin Mersin'e geldiğini iddia etti. Kutlu bu kişilerin Mersin'de bir orduevi'nde misafir edildiğini söyledi.

Kutlu'nun bu iddialarına Hüseyin Görüm itiraz etti. Görüm Orduevi'nde sadace Emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ'ın kaldığını ileri sürdü.

Öte yandan bugünkü duruşmada Hüseyin Gazi Oğuz savunmasını yaptı. Kuvayı Milliye Derneği Pendik temsilcisi olan ve örgüte adam kazandırdığı iddia edilen Oğuz, davanın tutuklu sanıklarından Murat Çağlar'ı tanıması sebebiyle tutuklandığını iddia etti.

MASONLUK YAZILARINA BÜYÜK İLGİ

Ergenekon sanığı Oğuz, davanın tutuksuz sanıklarından Orhan Tunç'un yazdığı ''Siyon Protokolleri ve Masonluk" ile ilgili yazıların kendi bilgisayarında bulunduğunu kabul etti. Ancak Oğuz, masonluğa olan ilgisinin sebebini açıklamadı. Kuvayı Milliye 1919 Derneği temsilciliğini 40 gün süreyle yaptığını anlatan Oğuz, Danıştay saldırısı sonrası derneği kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

"DANIŞTAY SALDIRISI GERÇEKLEŞTİKTEN SONRA KUVAYI YA DA KUVA-İ MİLLİYE FARKLI DERNEKLER OLMASINA RAĞMEN TOPLUMDA BİR GÜVENSİZLİK ORTAYA ÇIKTI. BU DÜŞÜNCELERİMİ VE OLUMSUZLUKLARI FİKRİ KARADAĞ'A TELEFON AÇARAK ANLATTIM. O DA 'SANA ZARAR VERİYORSA KAPAT' DEDİ. BEN DE DERNEĞİ KAPATMAYA KARAR VERDİM"

Tutuklu sanık Oğuz, Alevi olması sebebiyle de Fikri Karadağ ve Hüseyin Görüm ile aralarında gerginlik olduğunu söyledi. Oğuz, açılışını yaptığı bir restorana gelen Muzaffer Tekin ile de bu sayede tanıştıklarını, daha sonra da Tekin ile telefon görüşmelerinin devam ettiğini kabul etti.

samanyoluhaber



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs