önünde ve arkasında olmak... | " /> önünde ve arkasında olmak... | "/>

En Sıcak Konular

Balbay'ın önünde ve arkasında olmak...

12 Mart 2009 19:34 tsi
Balbay'ın önünde ve arkasında olmak...
Balbay’ın tutuklanması bazı gazetecileri hayli heyecanlandırdı, harekete geçirdi. Gaza gelip “Balbay’ın hem önünde hem de arkasındayız” diyenler oldu. Bize de sormak ve hatırlatmak düştü: Önünde ve arkasında durduğunuz şey nedir? <

Bugün, aralarında Ertuğrul Özkök, Tufan Türenç, Nail Güreli, Derya Sazak, Yalçın Bayer, Bedir Baykam, Emre Kongar, Reha Muhtar, Zeynep Oral, Metin Uca ve Yazgülü Aldoğan’ın da bulunduğu, çoğunu Doğan Grubu’na bağlı gazetecilerin oluşturduğu bir grup, Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti.

Ziyaretin amacı, Cumhuriyet’in Ankara temsilcisi Mustafa Balbay’a destek vermekti. Reha Muhtar, “Balbay’a meslektaşları ve okurları olarak, hem önünde hem de arkasında bulunarak destek olmak istiyoruz” dedi.

Balbay’a destek veren gazeteci-yazar grubu, Balbay’ın kitaplarını imzaladılar.
Söz konusu olan düşünceleri nedeniyle tutuklanmış bir gazeteci olsaydı, bu destek ziyareti son derece anlamlı olabilirdi.

Ancak Mustafa Balbay, gazetecilik faaliyetleri veya yazıları ya da düşünceleri nedeniyle değil, Ergenekon soruşturması kapsamında soruşturuldu, ifade verdi ve tutuklu yargılanmasına karar verildi.
Balbay hakkında çok ciddi iddialar var. Bu iddialar arasında Genelkurmay’ın “çok gizli” ve “stratejik önemde” belgelerini bir başka ülkeye göndermek gibi “vatana ihanet” kapsamında değerlendirilecek suç isnatları var.

Balbay hakkındaki iddialar, ancak hakkında iddianame düzenlendikten sonra net bir şekilde kamuoyuna yansıyabilecek. Sonrası, tümüyle ya aklanma ya da ceza hükmüyle sonuçlanacak olan bir yargı ve hukuk süreci sorunu.

Böylesine ciddi bir soruşturma kapsamında tutuklanmış olması, Balbay’ın meslektaşlarını ona destek vermekten alı koyabilir mi?

Bu, kuşkusuz kişilerin kendi sorunu ve sorumluluğu. Ama Balbay’ın tutuklanma neden ve gerekçelerini gölgelemeye kimsenin hakkı yok.

İlla arkadaşlık edeceklerse, hiç değilse “dileriz hakkındaki suçlamalar doğru çıkmaz ve Balbay aklanarak dışarı çıkar” gibi bir cümle kurabilirlerdi.

İşin bu kısmını bir “detay” imişçesine “yok” sayarak “Balbay’ın hem önünde hem de arkasındayız” demek, bilerek veya bilmeyerek Ergenekon davası karşısında kendini bir yere oturtmak olmaktadır.

Ve o yer, doğru bir yer değildir.

Çünkü Türkiye “darbeyi”, “darbeciliği” yargılayarak aydınlık bir gelecek inşa etmeye çalışıyor. Bu sürece destek olmak, geleceğine sahiplenmekle eşdeğer önemdedir. Ve unutmayalım ki hiç kimsenin suç işleme imtiyaz ve ayrıcalığı yoktur. Adınız “Mustafa Balbay” da olsa…

www.iyibilgi.com



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs