En Sıcak Konular

Nüfus cüzdanı kaybeden simitçinin hayatı altüst oldu

0 0 0000 00:00 tsi
Ardahan'ın Göle İlçesi'ne bağlı Sürügüden Köyü'nde oturan 40 yaşındaki Turan Yıldız'ın, üç yıl önce çalışmaya gittiği İstanbul'da kaybettiği nüfus cüzdanı yüzünden hayatı altüst oldu.

Göle'de simit satan, eşi ve 4 çocuğu bedensel engelli olan Yıldız, karşılıksız çek vermekten 3 gün cezaevine girdi. Hakkında çok sayıda dolandırıcılık davası açılan Yıldız, “Geceleri uyuyamıyorum. Hapse girersem aileme kim bakacak?” dedi.

Bedensel engelli eşi ve engelli çocuklarına daha iyi bakmak isteyen Turan Yıldız, iş bulmak için 2003'te İstanbul'a gitti. Burada nüfus cüzdanını kaybeden Yıldız, kalıcı bir iş bulamayınca memleketine döndü. Göle'de simit satarak para kazanmaya çalışan Yıldız'ın kapısı kısa bir süre sonra polisler tarafından çalındı. İstanbul'da 2004 yılında açılan Aytu İnşaat Taahhüt, Gıda, Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nde 2 yıldır müdür olarak çalıştığını öğrenen Yıldız, bankalar tarafından hakkında açılan davalar nedeniyle zor günler yaşamaya başladı. Karşılıksız çek vermekten açılan davada üç gün tutuklu olarak cezaevinde yatan Yıldız, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yaşadığı olayların hayatını çekilmez hale getirdiğini anlatan Yıldız, “Çeşitli bankalarda adıma hesaplar açılarak, çek defterleri alınmış. Kesilen çeklerin karşılıksız çıkması üzerinde bir çok ildeki bankalarda aleyhime davalar açıldı. Kaybettiğim nüfus cüzdanımın başıma bu kadar bela getireceğini hiç düşünmemiştim. Şu an simit satarak evimin geçimini sağlıyorum. Geceleri uyuyamıyorum. Eğer açılan 10 ayrı davadan hakkımda hapis çıkarsa engelli eşim ve dört çocuğuma kim bakacak bilemiyorum” diye konuştu.



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,789 µs