En Sıcak Konular

Papa suikasti için yeni iddialar

12 Mart 2009 18:33 tsi
Papa 2. Jean Paul'e suikast girişimiyle ilgili belgesel bir kitap yazan Rumyana Ugırçinska, söz konusu suikastta Bulgar değil, Amerikan izi olduğunu savundu.

Fransa vatandaşı olan Bulgar kökenli yazar Ugırçinska, Bulgar Devlet Haber Ajansında (BTA) kitabının Bulgarca çevirisinin tanıtımıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

"Papa 2. Jean Paul Suikastı Hakkındaki Gerçek" adlı kitabı 10 yıllık bir araştırma sonucu yazdığını belirten Ugirçinska, "Araştırmalarım suikast girişimin arkasında NATO'ya bağlı 'Stay Behind' (Arkada Dur) adlı bir örgütün olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Bu örgütün, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından NATO bünyesinde kurdurulan gizli bir örgüt olduğunu ileri süren Ugırçinska, "Stay Behind"in NATO'ya üye ülkelerde komünist ve çeşitli solcu güçlerin etkisini azaltmak için kullanıldığını söyledi. Ugırçinska, "Devletler üstü ve kontrolsüz olarak faaliyet gösteren bu örgütün bazı NATO ülkelerindeki çalışmalarından o ülkelerin cumhurbaşkanları ve başbakanları bile haberdar olmamıştır" dedi.

"Papa suikastında Bulgar değil, Amerikan izi var" diyen Ugirçinska, örgütün Soğuk Savaşın ardından dağıtılarak faaliyetlerine son verildiğini söyledi.

Rumyana Ugırçinska, 1981 yılında Papaya ateş edenin sadece Mehmet Ali Ağca olmadığını, Ağca'nın iki el ateş ettiğini, ancak olay yerinde üç fişek bulunduğunu öne sürdü.

Papanın otomobilinde bulunan ve balistik incelemesi dahi yapılmayan üçüncü fişeğin Vatikan tarafından "kutsal" ilan edildiğini belirten Ugırçinska, bu fişeğin şu anda Fatima'daki Meryem Ana heykelinin tacında bulunduğunu kaydetti.

Ugırçinska, bu gerçeğin Ankara'da Oral Çelik ile yaptığı görüşmede de doğrulandığını söyledi.

Papa suikastinden soruşturulan Oral Çelik'in bugün serbest bir iş adamı olarak, Orta Doğu ülkelerine sıklıkla gidip geldiğini belirten Ugırçinska, Çelik'in kendisine "Suikasttaki Bulgar izi konusunda her şeyi unutun. Ağca meydanda yalnız değildi" dediğini ileri sürdü.

Rumyana Ugırçinska, kitapla ilgili Roma, Washington, İstanbul, Sofya, Frankfurt ve Viyana'daki çalışmalarını ayrıca bir belgesel film haline getirdiğini ve bu filmin 2007 yılında gösterime hazır hale geldiğini açıklayarak, "Ancak Bulgaristan'daki tüm TV kanalları bu filmi yayımlamayı reddetmiştir. Bu, bana son derece garip geliyor" dedi.

Basın toplantısına katılan ve 1985 yılında suikastla ilgili üçüncü soruşturmada görev yapan İtalyan hakim Rosario Priore da Oral Çelik'in konuşmaya karar vermesi halinde tüm gerçeklerin ortaya çıkacağını söyledi.

Priore, soruşturma sırasında suikastın teknik organizasyonun "Bozkurtlar" tarafından yapıldığı ve bu örgütün Viyana'daki merkezinin Abdullah Çatlı tarafından yönetildiği, Oral Çelik'in de organizasyonda önemli rol oynadığının anlaşıldığını kaydederek, "Aslında tetiği çeken Ağca örgütte önemsiz unsurlarından biriydi" diye konuştu.



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,680 µs