En Sıcak Konular

CHP lideri Baykal'dan bir ilk

12 Mart 2009 14:46 tsi
CHP lideri Deniz Baykal, partisinin Muğla mitinginde konuşan Baykal, ilk kez iktidar hedefi koydu.

Baykal,2011'de yapılacak genel seçimlerde iktidara geleceklerini ve şu andaki yönetimden hesap soracaklarını açıkladı.

İşte Baykal'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Türkiye hani kalkınmıştı, en ileri ülke haline geliyorduk? Ne oldu. Şimdi birbiri ardına kaygı verici haberler geliyor. Fabrika açma çağı bitti, bu iktidarda Türkiye fabrika kapatan iktidar olarak hatırlanacaktır.


- Türkiye 350 büyük fabrikanın yarısı kapandı diğer yarısı ise kapasiteyi düşürdü. Sanayide 10 tezgâhın 4’ü kapandı. Orada çalışanlar işsiz, işadamı borçlu.


- Bunun altında ne yatıyor. Türkiye büyük para harcadı. Gelmiş geçmiş en çok parayı kullanan iktidar. Nasıl topladılar bu parayı. Halktan aldılar parayı. İki kaynak kullandılar bir büyük borç yaptılar, iki var olan tesisleri sattılar. Onların parasını aldılar ve kullanıyor.


- İki soru var. Çünkü bu borcu ödeyecek olan millet. Milletin parasını hangi ölçüde aldılar ve nasıl kullandılar?

- 89 yıllık Cumhuriyet döneminde yani 1923–2002 borcun toplamı 220 milyar dolar. Bu hükümetin sadece 7 yılda aldığı borç 500 milyar borç. Arada 280 milyar var.

- Bu kadar büyük kaynak kullanmış, yetmemiş Cumhuriyet döneminde yapılan ne kadar eser varsa satılmış.

- TOKİ karşılar mı bunu sadece onunla açıklanabilir mi?

- Fabrikaları sattın bari Allah razı olsun de. Şükranla adını anı ver. Tam tersine ne yaptılar bunlar diyerek Cumhuriyet dönemine hakaret ediyor. Sonra onları satarak gününü gün ediyor.

- Türkiye o paraları üretime yönelmedi. İthalata alıştı. Borçlar arttı. Şimdi düşünüyorlar nasıl ödeyeceğiz diye. Ekonomi üzerindeki kontrolü kaybettiler. Şimdi krediydi, faizdi, repoydu diyerek, Türkiye’nin ekonomisini unuttular.

- İktidara bir süredir uyarıda bulunuyorum. Tedbir alın diye.

- Merkez Bankası verilerine göre kredi ve kart borçlusu olarak borcunu ödeyemeyen sayısı 2007’de 207 bin, 2008’de 600’i aştı. 2009’da ise 1,5 milyonun üzerine çıkacak.

- Reçete söyle uygulayamazsam siyasi hayatımı bitiririm dedi. Biliyorum dedim 7 madde söyledim. Bunun üzerine ağzını bozdu. Git kırk fırın ekmek ye falan dedi. Merak etmeyin ağzının payını verdim. Bugün gazetelerde var. Onları çalışmaya başlamışlar.

- Şimdi örgütlü yolsuzluk var. Dernekli yolsuzluk var. Almanya’da gurbetçilerden camilerde para topluyorlar. Türkiye’ye kuryelerle yolluyorlar. Şirketler kuruyorlar, bir de onunla televizyon kuruyorlar o da Tayyip beyi destekliyor.

- Fitreyle zekâtla yapıyorlar bunları gurbetçilerin helal parasıyla yapıyorlar. Şimdi bu ortaya çıktı. Ne yaptı iktidar. Bunlar devlete yardım eden bir kuruluştur diyor. Mehmetçik için kurulan derneklere verilmemiş vergi kolaylığını bu sahtekârlara veriyor. Kim yapıyor bunu iktidar yapıyor. Başbakan’a soruyoruz bunu tanıyor musun diye tanımıyorum diyemiyor. Nasıl desin oğulları bacanak.

- Almanya yargıladı ve cezalandırdı. Siz de harekete geçin diyoruz. Almanya’daki dosyayı bekliyoruz diyorlar. Neyi bekliyorsun bunu yapanlar Türkiye vatandaşı, RTÜK’ün başında.

- Onlar getirmeyince bir arkadaş gitti getirdi. Ben de gösterdim Dosya diyordun al sana dosya. Sonra da çıktı dedi ki: Kırtasiyelerde öyle kırmızı kaplı dosya çok. Evet çok ama hakkında sahtekarlıktan fezleke hazırlanan başka bir başbakan dünyada yok.


Ama biz bir sonraki seçimlerde iktidara geldiğimizde bunların hepsinin hesabını soracağız. Önce milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırarak bunu yapacağız.
Kimse bu iktidara güvenmesin, herkes kanunlara güvensin.



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,864 µs