En Sıcak Konular

‘Küçük bunamış’

0 0 0000 00:00 tsi
‘Küçük bunamış’ Yahudi asıllı yazar Roni Margulies, Prof. Yalçın Küçük ve Soner Yalçın'ı değerlendirdi. Soner Yalçın’ın bilinçli olarak ve para kazanmak için yazdığını söyleyen Margulies, Küçük hocayı çok kızdıracak!

RONİ Margulies İstanbullu bir Yahudi. 34 yıldır İngiltere’de yaşıyor. Kanat Kitap’tan çıkan son kitabı ‘Bugün Pazar Yahudiler Azar’da İstanbul Yahudileri hakkında kişisel gözlemlerini anlatıyor, ‘Yahudilik’in çelişkileri üzerinde duruyor.

Kitabınızdaki ‘Önsöz Yerine’ bölümünde Türk toplumu ve siyasetinde Yahudi etkisi üzerine sürekli yazıp konuşan Yalçın Küçük ve Soner Yalçın’a göndermede bulunuyorsunuz...

Yalçın Küçük’ün yazdığı hiçbir zırvalığı bugüne kadar ciddiye almadım. Kanımca yakaladığı hiçbir şey yok, dün de zır deliydi, bugün de. Delilik suç değil, tıbbi bir durum. Ancak megaloman da olunca, tedavisi çok zor. Aksi gibi, eskiden zararsız bir deliyken, şimdi habis bir deli. Kendisi ırkçı olmayabilir, ama ırkçılığın kol gezdiği bir memlekette Küçük’ün son dönemde yazdıklarını yazmak ırkçılığa doğrudan hizmet eder. Küçük ya yazdıklarının neye hizmet ettiğini kavrayamayacak kadar bunadı ya da bilinçli bir ırkçı. Soner Yalçın ise çok daha bilinçli, ne yaptığını iyi biliyor. Para kazanmak için yazıyor ve bu amaç doğrultusunda iyi bir damar yakaladı; deve yüküyle para kazanıyor.


‘Bir gün gelecek Yahudiler yeryüzünü ele geçirecek’ yollu teorilere ne diyorsunuz?

Küçük ve Yalçın’ın üzerine bastığı arka plan tam da bu. Milyoner bir Fransız Yahudisi ile İstanbullu işportacı bir Yahudi’nin, İsrail Genelkurmay Başkanı ile sosyalist ve savaş karşıtı olan benim, Noam Chomsky ile Henry Kissinger’in ortak çıkarları nelerdir, bunu bir anlatabilen çıkarsa, o zaman ben de bu komplonun yönetim kurulunu bulmaya ve katılmaya çalışırım! ABD’yi Yahudiler’in yönettiği de yaygın kanı, özellikle Ortadoğu’da. Buna inananlar, 300 milyon Hıristiyan Amerikalı’yı, özellikle de sadece Amerika’yı değil bütün dünyayı bir ölçüde yöneten Amerikan egemen sınıfını salak zannediyor herhalde. Ben sanmıyorum.

Yahudilere karşı olumsuz duygular besleyen biri kitabınızı okuduğunda düşüncelerinden sapabilir...

Türkiye Yahudi cemaati, özellikle Cumhuriyet döneminde devletin ırkçı uygulamalarına maruz kalan, içine kapanıp ses çıkarmamayı, göze batmamayı seçmiş, zaten küçücük bir cemaat. Birisi çıkıp ‘Yahudiler üç bacaklıdır’ dese, Türkiye’de buna şaşmayanlar olacaktır. Amacım bu değildi ama ‘Yahudiler de nüfusun geri kalanından farksızmış’ dedirtecek bir kitap yazdığımın bilincindeydim.

Kitapta Yahudiler Varlık Vergisi’nden sonra Türkiye’de mülk almadılar demişsiniz. Bugün bu geçerli mi?..

Bu devletin ne yapacağı belli olmaz kaygısıyla, Yahudiler Varlık Vergisi’nden sonra mülk almaz oldular, ama toplumsal bellek zayıfladıkça, bu durum da değişiyor elbet. Bugün çok daha az geçerli. Ayrıca, dünya da değişti, küreselleşti; bugün zengin Müslümanlar paralarını ne yapıyor, nerede muhafaza ediyorsa, zengin Yahudiler de aynısını yapıyordur kuşkusuz.

Star



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs