En Sıcak Konular

Mustafa Balbay için dev buluşma (!)

12 Mart 2009 13:42 tsi
10 gazeteden 50'den fazla gazeteci Cumhuriyet Gazetesi'nde düzenlenen etkinlikte Mustafa Balbay'a destek verdi. Katılımcılar Ergenekon tutuklusu Balbay için bakın neler söyledi?

Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi ve köşe yazarı Mustafa Balbay'ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulmasına tepki gösteren gazeteciler bir araya geldi.

Basın tarihinde bir ilk olan bu etkinlik Medya Mahallesi aracılığıyla canlı yayında CNNTürk ekranlarına taşındı.

10 gazeteden 50'den fazla gazeteci Cumhuriyet Gazetesi'nde düzenlenen etkinlikte Balbay'ın kitaplarını imzalayacak. Etkinliğin Balbay'ın tutuklanmasının ardından gündeme geldiğini söyleyen gazeteci Deniz Som amaçlarını 'Hem gazete, hem kitap okurlarını Balbay'dan yoksun bırakmamak, tüm dünyaya arkadaşımızın yalnız olmadığını göstermek' sözleriyle açıkladı.

Saat 15.00'e kadar sürecek etkinlikte Ertuğrul Özkök, Doğan Hızlan, Tufan Türenç, Ahmet Hakan, Mehmet Barlas, Erdal Şafak, Tuncay Olcayto ve Nail Güreli gibi gazeteciler Balbay'ın kitaplarını imzalayacak.

Etkinliğe katılan okurlar ve gazeteciler 'Neden orada olduklarını' Medya Mahallesi'nden Ayşenur Arslan'a anlattı...

OKTAY EKŞİ

Etkinliği düzenleye teşekkür etmek istiyorum. İfade özgürlüğüne yakışan baraşılı bir model bulmuşlar. Balbay'ı desteklemek, ifade özgürlüğünü desteklemek için buradayız. Basının kendisini özgür kılmasının çok temel bir kuralı var, sabahtan akşama kadar vermemiz gereken bir mücadele tipinin ertesi sabaha taşınmasıdır bu kural. Güç odakları özgürlüğü sevmezler, özgür basından hiç hazzetmezler. Özgürlük mücadelesi veren gazetecileri cezalandırmak için her şeyi yaparlar. Buna karşılık bizim de borcumuz özgürlüğün yanında bulunmak, el ele vermek, yılmayacağımız göstermektir. Balbay bunun için somut bir örnektir. Mustafa'ya daha özgür, tekrar yazdığını görme dileğini iletmek için de buradayız.

DERYA SAZAK/MİLLİYET

Çok önemli bir meslek dayanışması. Bizim kuşağın önemli isimlerinden birisi Mustafa Balbay. Ergenekon soruşturması pek çok tartışmalar yaratan bir dava. Son tutuklama olayında özellikle polis tarafından uzun süre gözaltında tutulması, hiç arama verilmeden mahkemeye çıkarılması hukuk ölçülerine göre ağır bir yaptırım. Hakkındaki iddiaları mahkemede yanıtlayacaktır elbette ama bir gazetecinin bu tür bir eylemle, darbeye teşebbüsle suçlanması önemli, kaygı verici. Biz meslektaşları bugün Balbay'la dayanışmak için buradayız.

MEHMET BARLAS/SABAH

Ben Cumhuriyet okulundan yetiştim, benim için bir okul Cumhuriyet. Ayrıca Balbay benim meslektaşım, düşünçelerinden ötürü insanların hapse girmesi sürecini geçmişte yaşadım, bundan sonra da olması üzüntüm. Dayanışma için buradayım, meslek adına burayadım. Balbay'ın aklanması dileğindeyim, bir meslektaşın hapiste olması beni çok rahatsız ediyor.

İSMET GÖKMEN/CUMHURİYET OKURU

Cumhuriyet okuruyum. Balbay için buradayız. Atatürkçülerin dayanışma içinde olması lazım. ÜLkemiz 2. Abdülhamit dönemini yaşamakta, herkesin burada olması lazım.

'DAYANIŞMANIN PARÇASI OLMAK İÇİN BURADAYIZ'

Beyni aydınlık insanları seviyorum, ailem de böyle insanlardı. Düşüncelerim aydınlık her şey adına iyi düşündüğüm için buradayım. Bir dayanışmanın parçası olmak üzere buradayım. Hem fikir olduğunuz insanlarla dostluk kurarsınız, farklı düşünene de saygı gösterirsiniz.


TUFAN TÜRENÇ/HÜRRİYET

Bugüne kadar rastlamadığımız bir şeyi yaşıyoruz. Çok anlamlı bir gün ama bunun devam etmesi gerekiyor. Bu sadece Balbay'la sınırlı değil, bugün medya çok büyük bir kuşatma altında, iktidar büyük bir kısmını ele geçirmiş durumda. Okur basına sahip çıkmalı, okur sahip çıkarsa bu oyun bozulur. Mustafa benim çocuğum gibidir. 30 yıldır tanırım. Ayrı gazetelerde çalışıyor olsak da düşünceler, inançlar ve laik cumhuriyet herkesin koruması gereken bir değer...

vatan



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs