En Sıcak Konular

O Albay ve Malatya katliamı

12 Mart 2009 11:47 tsi
O Albay ve Malatya katliamı
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Emekli Albay Ülger'in, Zirve Yayınevi katliamındaki rolü...

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınan Emekli Albay Mehmet Ülger’in ismi Malatya katliamında geçiyor.

Mehmet Ülger, Malatya'daki Zirve Yayınevi'ne düzenlenen ve üç misyonerin boğazının kesilerek öldürülmesiyle sonuçlanan kanlı katliam sırasında Malatya İl Jandarma Alay Komutanı’ydı.

Zirve Yayınevi katliamının soruşturma dosyasına korkunç bir ihbar mektubu konulmuştu.

Ali A. isimli bir kişinin kiliselere gönderdiği, kiliselerin de soruşturmayı yürüten savcıya teslim ettiği ihbar mektubunda, Zirve Yayınevi'nde 18 Nisan 2007 tarihinde boğazları kesilerek öldürülen Alman Tilmann Geske, Hristiyanlığı seçmiş olan Uğur Yüksel ve Necati Aydın'ın ölüm emrinin Malatya İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ülger'in azmettirmesiyle verildiği iddia ediliyordu.

Katliam sanığı Emre Günaydın'ı azmettiren kişinin alay komutan Ülger'in yönlendirmeleriyle, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Ruhi Babat olduğu da ileri sürülüyordu.

Yayınevi katliamı soruşturmasını yürüten savcıya gelen bir ihbar mektubunda korkunç denecek iddialar yer alıyordu. Malatya'da yaşayan Ali A. isimli ihbarcının savcılığa gönderdiği mektupta, katliamın arkasında Malatya İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ülger'in yönlendirmeleriyle, ilahiyat fakültesi öğretim üyesi Ruhi Babat olduğu iddia edildi.

Ruhi Babat'ın olaydan önce yaklaşık 4-5 aydır Mehmet Ülger ile beraber çalıştığı ileri sürülen mektupta, Ruhi Babat'ı, alay komutanı Mehmet Ülger ile irtibata geçiren kişinin ise, üniversite karakol komutanı Halil İşler olduğu ileri sürülmüştü.

Daha sonra alay komutanıyla irtibatı "Şeyhmuz" kod adlı Mehmet Çolak isimli şahsın sağladığı belirtilen ihbar mektubunda, olay öncesinde ve sonrasında bu çalışmaların yoğunluk kazandığı, telefon konuşmalarında ne kadar dikkatli olsalar da geriye dönük yapılacak bir araştırmada bu irtibatın bulunacağı iddia ediliyordu.

Ayrıca olay öncesi ve sonrasında Malatya MHP Meclis üyesi Ruhi Polat isimli şahısla da çok sıkı bir irtibatın olduğu belirtilen mektupta ihbarcı hem Ruhi Polat'ın hem de Mehmet Çolak'ın cep telefonlarını savcılığa bildiriliyordu.

İHBARCI ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUYOR

Daha fazla bilgiyi vermesi durumunda deşifre olup öldürülebileceğini belirten ihbarcı, Türkiye'nin daha büyük komplolarla karşı karşıya kalmaması adına savcılıktan bunların açığa çıkarılmasını talep ediyordu.

Bu arada 20 Şubat 2009'da yapılan yayınevi katliamının duruşmasında Mehmet Ülger'in de tanık olarak dinlenmesine karar verilmişti.

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen Albay Ülger işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilecek.



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,745 µs