En Sıcak Konular

Almanya'da yarın ulusal yas var!

11 Mart 2009 22:33 tsi
Ülke genelinde yarın bayraklar yarıya indirilecek. Öte yandan, öğrenciler okulun önüne çiçek ve mum koyarak hayatını kaybeden arkadaşlarını anıyorlar.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Stuttgart kenti yakınlarındaki Winnenden kentinde bulunan Albertville Lisesinde Tim K. (17) adlı Almanın 9 öğrenci ve 3 kadın öğretmeni, daha sonra da 3 kişiyi öldürmesi nedeniyle yarın yas ilan edildi.

Baden-Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanı Heribert Rech yaptığı açıklamada, Tim K'nın, 8'i kız olan öğrencileri ve kadın öğretmenleri özellikle başlarından vurduğunu belirtti.

Eyaletin Eğitim Bakanı Helmut Rau da, okulun eski bir öğrencisi olan Tim K'nın çift kişiliğe sahip, dışarıya karşı vasat ve dikkat çekmeyen biri olduğunu söyledi.

Tim K'nın okul arkadaşları da, kendisinin yeteneksiz biri olarak görüldüğünü ve kısa süre önce kız arkadaşının kendisini terk ettiğini belirttiler.

Alman federal meclisinin Sol Parti üyesi Hakkı Keskin bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, insanların nasıl böyle bir şey yapabildiklerinin hiç bir zaman anlaşılamamasına rağmen, bu olayın nedenlerinin araştırılması gereğine dikkati çekti.

Bu tür cinayetleri işleyenlerin genelde başarısız erkekler ve çoğu zaman ders baskısının altından kalkamayan insanlar olduğunu belirten Keskin, şiddet içeren videoların ve aile sevgisi eksikliğinin de bunda önemli rol oynadığını savundu.

Keskin, hükümetin bu olaydan sonra bir an önce harekete geçerek okullardaki psikologların sayısını artırması gerektiğini, bunun yanı sıra sosyal pedagoglara da okullarda ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Sadi Arslan da yaptığı yazılı açıklamada, olayı üzüntüyle öğrendiğini belirterek, ''DİTİB olarak bu elim olayda hayatlarını kaybeden insanların kederli ailelerine taziyelerimizi bildirir, yaralılara acil şifa temennilerimle, birlikte yaşadığımız Alman dostlarımıza baş sağlığı dilerim'' şeklinde ifade kullandı.

Tim K, bu sabah siyah elbiseler içinde silahlı olarak okula girmiş ve 9 öğrenciyle 3 kadın öğretmeni öldürmüş, ayrıca 7 kız öğrenciyi de ağır şekilde yaralamıştı.

Polisin olay yerine çağrılması üzerine olay yerinden kaçan Tim K, yakınlardaki bir hastanede çalışan bir görevliyi de öldürmüş ve kent merkezine doğru kaçmaya devam etmişti.

Burada yoldan geçmekte olan VW Sharan marka bir otomobili silah tehdidiyle durduran Tim K, bu otomobilin arka koltuğuna oturarak sürücüyü silah zoruyla yakınlardaki Wendlingen kentine götürmüştü.

Sürücü burada otomobilinden atlayarak kaçmayı başarırken, Tim K. önüne çıkan 2 kişiyi daha öldürmüş ve kendisini izleyen polisle çatışmaya girmişti.

Çatışma sırasında 2 polis de yaralanırken Tim K silahıyla intihar etmişti.

aa



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,323 µs