Baykal sahiplendi! | " /> Baykal sahiplendi! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'ın önerisini Baykal sahiplendi!

11 Mart 2009 21:16 tsi
Erdoğan'ın önerisini Baykal sahiplendi! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'ya tavsiyesini CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bilbordlara taşıdı.

Erdoğan'ın Obama'dan Başkanlığı süresince "Kimsesizlerin kimsesi sessiz yığınların sesi olmasını bekliyorum." sözünü, Baykal yerine getirme vaadinde bulundu. Baykal'ın fotoğraflarıyla Ankara'daki bilbordlara asılan sözlerde CHP liderine atfen, "Sessizin sesi, kimsesizin kimsesi, işsizin işi Türkiye'nin çaresi biz olacağız." yazıyor.

Başbakan Erdoğan'ın Ocak ayında Brüksel'e yaptığı ziyaret sonrası Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı yapmıştı. 20 Ocak 2009 tarihli toplantıda gazeteciler Erdoğan'a ABD Başkanlık koltuğuna oturan Barack Obama'dan beklentisi sormuş, Başbakan da, "Beklentiler çok yüksek, aşırı derecede yüksek. Sayın Obama'nın önünde öncelikle küresel finans krizi var, Orta Doğu ortada, böyle bir şey söz konusu. Ama bana 'Sayın Obama'dan ne bekliyorsunuz' diyorsanız, Ben kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olmasını bekliyorum." cevabını vermişti.

29 Mart yerel seçimlerine kısa süre kala Baykal'ın fotoğrafıyla birlikte Ankara'daki bilbordlara bu sözün asılması dikkatlerden kaçmadı. 'Şimdi Değişim Zamanı', 'Şimdi CHP Zamanı" üst sloganıyla reklam panolarında yer alan CHP afişinde "Yolsuzluğa, adaletsizliğe, işsizliğe teröre bölücülüğe ve çatışmaya biz dur diyeceğiz. Sessizin sesi, kimsesizin kimsesi, işçisin işi Türkiye'nin çaresi biz olacağız." ifadeleri yer aldı. CHP Genel Merkezi'nin yaptırdığı afişler Başkent'in en işlek caddelerinde bulunuyor.

Erdoğan'ın önerisini Baykal sahiplendi

 

SEÇMENLER BAYKAL'IN VAADLERİNE İNANMIYOR

Başkent sokaklarındaki bilbordlarla karşılaşan seçmenler ise Baykal'ın vaatlerini inandırıcı bulmuyor. CHP'nin daha önceki 'Çarşaf, Kuran Kursu' açılımlarında samimi olmadığını dile getiren Yavuz, "Baykal'ın kimsesizlerin kimsesi olacağına inanmıyorum." dedi. Başka bir seçmen ise "Sadece sloganda kalıyor. Kimse olamadı ki Baykal olsun." diyor. Diğer seçmen ise Baykal kimsesizlerin kimsesi olur mu sorusuna "Olmaz inanmıyorum." cevabını verdi.

cihan



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,572 µs