En Sıcak Konular

Son 13 yılın en kanlı silahlı eylemleri!

11 Mart 2009 20:24 tsi
Son 13 yılın en kanlı silahlı eylemleri! Almanya'nın Stuttgart yakınlarında bugün 17 kişinin ölümüne yol açan bir lisedeki vahşet, akıllara daha önceki yıllarda yaşanan benzer olayları getirdi.

Almanya'nın güneybatısındaki Stuttgart yakınlarında bugün bir lisede silahlı bir genç, okulda 9 öğrenci ile 3 öğretmeni, okul dışında 3 kişiyi öldürdü.

Kaçan saldırganın polisle girdiği çatışmada öldürülmesiyle 16 kişinin hayatını kaybettiği eylem, Almanya'da son 7 yıl içinde bir okulda düzenlenen en kanlı silahlı saldırı oldu.

Dünyada 1996'tan bu yana okullarda düzenlenen en kanlı silahlı saldırılar şöyle:

-13 Mart 1996-İskoçya: Dunblane'de akli dengesi bozuk bir kişi, okulun jimnastik salonunda 16 çocuk ile öğretmenlerini öldürdükten sonra intihar etti.

-1 Nisan 1996-Çin: Akli dengesi bozuk bir kişi, Hunan eyaletinin Meitian kentinde iki okulda 7 öğrenciyi bıçakla öldürdü.

-30 Mart 1997-Yemen: Başkent Sana'nın banliyösünde iki ayrı okulda öğrencilerin üzerine ateş açıldı: Resmi rakamlara göre 6, görgü tanıklarına göre 8 kişi öldü.

-24 Mart 1998-ABD: 12 yaşlarında iki erkek çocuğu Arkansas eyaletinin Jonesboro kentinde bir okulda öğrenci ve öğretmenlerin üzerine ateş açarak 4'ü kız çocuğu 5 kişinin ölümüne yol açtı.

-20 Nisan 1999-ABD: Tabanca ve el yapımı bombaları bulunan 17 ve 18 yaşındaki iki genç, Colorado eyaletinin Littleton kasabasındaki Columbine Lisesinde, intihar etmeden önce 12 öğrenci ve bir öğretmeni öldürdü.

-8 Haziran 2001-Japonya: Cinnet getiren bir adam, Osaka kentinin banliyösü İkeda'da bir ilkokula girdi ve 8 çocuğu bıçaklayarak öldürdü.

-26 Nisan 2002-Almanya: Erfurt kentinde 19 yaşındaki başarısız bir öğrenci, 12'si öğretmen, 2'si öğrenci 16 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

-26 Nisan 2004-Çin: Henan eyaletindeki Ruzhu kentinde bir lisenin yatakhanesine baskın düzenleyen saldırgan 8 genci öldürdü.

-21 Mart 2005-ABD: Minnesota eyaletinin Red Lake kasabasında bir lisede, genç bir saldırgan intihar etmeden önce 5'i liseli 9 kişiyi öldürdü.

-3 Ekim 2006-ABD: Pennsylvania eyaletindeki bir Amish okulunda bir silahlı saldırgan 5 kız çocuğunu öldürdü, 6'sını ağır yaraladı.

-16 Nisan 2007-ABD: Virginia eyaletinin Blacksburg kentindeki Virginia Tech Üniversitesi kampüsünde bir saldırgan intihar etmeden evvel 32 kişiyi öldürdü.

-7 Kasım 2007-Finlandiya: Helsinki'nin kuzeyindeki Tuusula'da bir lisede ateş açan 18 yaşındaki bir genç, intihar etmeden önce 7 öğrenci ve okul müdiresini öldürdü.

-14 Şubat 2008-ABD: Illinois Üniversitesi kampüsünde ateş açan genç bir saldırgan intihar etmeden önce 5 kişiyi öldürdü, 15 kişiyi yaraladı.

-23 Eylül 2008-Finlandiya: Kauhajoki bölgesinde bir öğrencinin intihar etmeden önce ölüm saçtığı bir lisede 10 kişi öldü.

aa

 



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,728 µs