'batarsın' uyarısı | " /> 'batarsın' uyarısı | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Doğan'a 'batarsın' uyarısı

11 Mart 2009 19:09 tsi
Erdoğan'dan Doğan'a 'batarsın' uyarısı

Başbakan Erdoğan, partisince Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, Baykal'ı sert bir dille eleştirdi. Doğan medyasına 'borsada sen batarsın' uyarısı yaptı:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ''Sayın Baykal'dan bugüne kadar şöyle ele avuca gelir bir proje duydunuz mu?. Trabzon'a yönelik projesini duydunuz mu?. Duyamazsınız çünkü, beyefendi çok meşgul'' dedi.

Erdoğan, partisince Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde katılanlara hitap ederken, Trabzon'un bir medeniyet, kültür ve tarih şehri olduğunu belirterek, ''Trabzon ne zaman güleceğini bilir, Trabzon ne zaman gürleyeceğini, ne zaman taşacağını bilir'' diye konuştu.

Kendilerine bir emanet yüklendiğini ve 6,5 yıl boyunca bu  emaneti gururla, büyük bir sorumlulukla taşıdıklarını ifade eden Erdoğan, bu süre içinde Trabzon'u mahcup etmediklerini söyledi.

Erdoğan, şimdi yeni bir dönemin arefesinde bulunulduğunu, yerel yönetimde de Trabzon'a hizmete talip olduklarını belirterek, ''Trabzon'u güzelleştirmeye, bir marka, 21. yüzyılın şehri yapmaya talip olduklarını'' kaydetti.

İstanbul'un, idarelerinde yaşanabilir bir mega kent haline geldiğini; Antalya'nın dünyanın en iyi 100 otelinden 15'ine ev sahipliği yaptığını; Erzurum'un kış turizminde cazibe merkezi haline geldiğini; Kayseri'nin, meydan ve çevre düzenlemeleriyle Avrupa kentleriyle boy ölçüştüğünü; Konya'nın inanç turizminde dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olduğunu; Gaziantep'in sanayi, ticaret şehri kabuğunu kırdığını anlatan Erdoğan, ''Trabzon Bu yarışta geriye kalamaz. Dev projelerden geri kalamaz. Onun için Trabzon'da ak belediyecilik diyoruz. İşte onun için ak hizmet diyoruz'' şeklinde konuştu.

-''BİLDUKLERİMU, ÖĞRENDUKLERUMİ TRABZON'A YAPALUM DA''-

Erdoğan, İstanbul'u 1994 yılında CHP'den devraldıklarını, Antalya'yı, Gaziantep'i de CHP'den devraldıklarını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

''Bütün bu illeri borç, yokluk, mahrumiyet içinde, sıkıntılı şekilde devraldık. Altyapı, üstyapı altüst olmuş böyle devraldık. Kısa sürede geleceğe hazırladık. O yılların ihmalini telafi ettik. Yeni dönemde mega projelere yöneldik. Çünkü bizim şehirlerimize ilişkin vizyonumuz, ufkumuz var. Biz büyük düşünüyoruz. Biz belediyecelik tecrübemizi, birikimimizi şehirlerimize taşıyoruz. Bu kardeşiniz, hemşehriniz, bu evlanız İstanbul Belediye Başkanlığı'ndan buraya geldi. Şimdi diyorum ki, ben bildukerumi, bugüne kadar öğrenduklerumi Trabzon'a yapalum da.''

Kendisinin sadece Başbakan olarak Trabzon'a 19. geldiğini, her gelişinde de elinin boş gelmediğini anlatan Erdoğan, ''Şimdi Allah aşkına söyleyin, sayın Baykal buraya kaç kere geldi, soruyorum. Kendi belediyesinin iş başında olduğu bu kenti kaç kez ziyaret etti. Acaba kendi belediyesi burada kaç kez açılış yaptı.  Geçenlerde bir tanesini görmüştüm, doğru. O da neydi, kat karşılığı inşaat yaptırıyordu. Hatırlatınız da...'' diye konuştu

Erdoğan, seçime 17 gün kaldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

''Sayın Baykal'dan bugüne kadar şöyle ele avuca gelir bir proje duydunuz mu? Trabzon'a yönelik projesini duydunuz mu? Duyamazsınız, çünkü beyefendi çok meşgul. Bizden çok daha meşgul. Hakaret dağarcığı, karalama dağarcığı, küfür dağarcığı çok zenginleşti bu ara. Ya bir genel başkan ağzından şu laflar çıkar mı?.

Bu hükümet telekulakta çok ileri. Hep bizi dinliyor. Sayın Baykal, o iş sizin işiniz. Devletin valileriyle, 'yes', 'no' tuşuna basarken şaşıran sizsiniz. 'Yes', 'no' biliyorsunuz. Ama yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı, tuşa yanlış bastı ve yakalandı. Ben dinlemedim seni ya, sen kendini ele verdin, bana ne. Kimin dinleneceğini kararını bu ülkenin yargısı verir. Ondan sonra güvenlik, istihbarat bunu takip eder. Gelip de bize buralardan çamur atmaya kalkma. Bak bize yanlış yapıyorsun. Bu ifadeleri kullanıyorsun. Hükümete telefonlardaki görüşmelerde, gerekirse hakaret edilebilir, gerekirse küfredilebilir. Ya diyor, 'ağız tadıyla birbirimize küfür edemiyoruz'. Ya düşünebiliyor musunuz bir siyasi partinin genel başkanı şunu söylüyor, ekranlarda söylüyor. 'Ağız tadıyla birbirimize küfür edemiyoruz' diyor. Hale bak. Bu nasıl bir parti genel başkanlığı.

Sayın Baykal hiç olmazsa bunları gece 12 den sonra konuş. Şifleri kanallarda konuş, çocuklara kötü örnek oluyorsun. Çocuklara kötü örnek olma. Ayıptır, yazıktır yaşına, başına... Olmaz, bu yaşa bu başa uymaz. Doğru değil. Bak bu çocuklar seni sonra hayırla yad etmez. Bunlar yarının büyükleri olacak. Buna dikkat et. Çok ayıp oldu. Doğrusu ben milletim adına bu ülkenin başbakanı olarak, edebimle, adabım, bunları duymaktan gerçek sıkıldım ve üzüldüm. Benim ülkemde böyle genel başkanlar da varmış, eyvah dedim. Ama 29 Mart akşamı bir ders daha alacak.''

Erdoğan'ın diğer açıklamaları şöyleydi:

"Ben birinci parti olamazsam siyaseti bırakırım. Peki sen ne yapacaksın bırakabilecek misin?

Şu anda ekonomide gelinen nokta herşeyi ifade ediyor. Geçmişte paranın kaçta kaçı borçtu şimdi kaçta kaçı borç. Faiz yüzde kaçtı şimdi kaç oldu. Enflasyon nerelere geldi. Bunlar doğru söylemiyor. Bunlar doğru söylemeye alışmamış. Bunların mumu yatsıya kadar bile yanmayacak. Yatsı 29 Mart. Milletimin ve ülkemin menfaatine olduğunu görürsek IMF ile anlaşırız.

Çıkıyor meydanlara beni padişahlıkla saltanat kurmakla suçluyor. Benim padişahlıkla ne işim olur. Ama bu yıllardır yeniliyor yeniliyor saltanat kayığından inmiyor. Hangimiz padişahlık saltanat merakında benim vatandaşım iyi biliyor.

Trabzon'un bir sözü var: Sayın Baykal nere giderse oranın horonunu oynar. Sayın Baykal Ergenekon'un avukatlığını yapıyor. Ben ise milletimin ezilmiş halkımın avukatlığını yapıyorum.

Bir kaç gündür benim mitinglerimi inceleyip açık arıyorlar. Benim bakanım bir vatandaşın elini sıkmamış. Bir öğrenci öğretmen istemiş. Yok benim vekilim şöyle yapmış. Yok bir vatandaş pankart açmak istemiş. Bunları flaş haber yapıp veriyorlar.

Bu can bu tende olduğu sürece bunları savunmaya devam edeceğiz.

Dün bir yerde şiir okudum. Mahsuni Şerif nereleri noktasına çektiler. Aslında eskiden Afşin Elbistan'a bağlıydı. Bunu bilmiyorlar. Nereli olursa olsun Mahsuni Şerif mi bitti.

Köşe yazarları köşelerinden küfür ve hakaretler yağdırıyorlar. Ne kadar para alıyorlarsa o kadar hakaret yağdırıyor. Bunların zihniyeti bu.

Yapılanları bahsetmiyorlar açık aramaya çalışıyorlar. Yapılanlardan bahset. Açılan derliklerden yapılan hizmetlerden bahset.

Biz sizden Trabzon'u istiyoruz. Burdan gidince eve gidip yatmak yok. Bakın miting skorunda ne

Bu felaket tellalı medyaya sesleniyorum. Benim borsada param yok. Ne yazarsan yaz borsada sen batacaksın sen. Onun için iyi düşün geri geri sen gidersin. Ülke batsın da AK parti kaybetsin. İşsizlik artsında AK Parti kaybetsin.

Ne yaparlarsa yapsınlar biz yolumuza devam edeceğiz.

Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Üniversitedeki gençler. Biz gelmeden ne veriyorlardı size burs olarak 45 milyon lira.. Şimdi 185 lira. İşte bizim farkımız.

Ayşe Ana, Hatice ana istediğin hastaneye cideymisun. Eskiden sabah namazında girerdik hastanbe sırasına. Eczanelerden ilaç alamazdık. Ben sigortaluyum oradan alacağum onu daa.. Başka nerden alayum.

Şimdi nasıl durum: One minute! Eczaneye gidiyorsun. Çayın söyleniyor. Gelene kadar ilacını alıyorsun.

Bakın Kanuni ne diyor:

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi

Olamaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi

Bu iş bu kadar önemli.

Ulaşımda 79 senede 73 Kilometre duble yol yapılırken, 6 buçuk senede 74 kilometre duble yol yaptık. Farkımız bu.. Trabzon havaalanını yeniden yaptık.. Baykal Bahçeli şu Trabzon'da dikili neyiniz var bir söyleyin. Eski otogarı yeniden elden geçirdik.

İzmir'de benzer şeyler oldu. Devletin bütçesinden para yatırarak ÜNİVERSİAD çalışmasını yaptık. İzmir büyükşehir belediyesi ben yaptım havasına girdi. CHP zihniyetinin anlayışı bu.

Trabzon'un kaderini değiştirecek projelerle geliyoruz. Elimiz boş gelmiyoruz. Trabzon'un çehresini değiştirecek projelerle geliyoruz. Bu şehri dünya şehri yapacak projelerle geliyoruz.

Orhan Fevzi kardeşimi size başkan yapmak için müsteşarlıktaki görevinden alıp getirdik. Ben Orhan kardeşimi size emanet ediyorum. Ona sahip çıkacaksınız. 29 Mart'a mührü AK Parti'nin ampülüne basacaksınız.

Orhan Fevzi kardeşimin bana göre boyunun küçük olduğuna bakmayın. Atom karınca gibidir. Hem doktor hem mühendis. Teşhis edecek ve yapacak.

kullan

Miting alanındaki Trabzon'un plaka numarasına yapılan geri sayım ve havai fişek gösterisi büyük coşku yarattı.

 

Haber 7

 

 

 



Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,815 µs