En Sıcak Konular

Baykal: Şekerim gayet normal

11 Mart 2009 18:24 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine 'Höşmerim yesin ama çok yemesin sonra şekeri çıkar' diyen Başbakan Erdoğan'a cevap verdi.

Baykal, "Höşmerim yiyorum ama benim şekerim gayet normal. Sanıyorum Başbakan'ın yüksek şekeri, çok yemesinden kaynaklanıyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın ile birlikte şehir turu attı. CHP Genel Merkezi'nden hareket eden Baykal, Sakarya Caddesi'ndeki esnafları ziyaret etti. Baykal ve Karayalçın gelişi esnasında bir grup CHP'li "Gökçek gidecek Karayalçın gelecek" diye slogan attı. Baykal, kısa süreli oturduğu bir lokantada ikram edilen lokma tatlısını yedi. Baykal burada gündeme yönelik basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken partililerin ve vatandaşların yoğun ilgisi yüzünden izdiham yaşandı. Bu sırada Kanal A kameramanı bayıldı. Baykal, bayılan basın mensubunun yanına gelerek 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Lokantada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Baykal, yerel seçimleri bütün Türkiye'nin ilgiyle izlediğini, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de bu seçimin önemli noktalarından biri olduğuna söyledi. Ankara'nın son üç dönemdir yanlış yönetildiğini savunan Baykal, belediyede artık sosyal demokrat bir yönetime, Karayalçın dönemine ihtiyaç olduğunu' söyledi. Seçimin 29 Mart'ta baharın başlangıcında gerçekleşeceğini ifade eden Baykal, ''Türkiye'de bir bahar temizliği zamanı gelmiştir. Baharda nasıl tazeleniyorsak Ankara'da da buna ihtiyaç var. Kiri, pası atmamız lazım. Ankara'da bunu hep beraber gerçekleştireceğiz'' dedi.

AK Parti'nin seçimlerde alacağı oyla ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Baykal, ne kendisi için ne başka bir parti için başarı ölçüsü koymadığını, vatandaşın uygun kararı vereceğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın dünkü mitingde okuduğu ''Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana'' dizelerinin de yer aldığı şiir hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine Baykal, şöyle konuştu: ''Siyasetçilerin şiirler okumasını, bazen yanlışlıklar yapsalar da memnuniyetle bakıyoruz. Ama söylenen sözün bir anlamı olması lazım. Yani Mahzuni'nin o muhteşem dizelerini Başbakan'ın ağzından dinlerken herkesin aklına 'Yiğidi kim muhtaç etmiş kuru soğana' diye sormak geliyor. Gerçekten Türkiye'de yiğit muhtaç olmuş kuru soğana. Yoksulun sırtına vuran vurana ama yiğidi kim muhtaç etmiş kuru soğana? Bu soruyu unutmadan, o sözler akla bunu getiriyor.''

ŞEKERLE BİR PROBLEMİM YOK

Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik 'Höşmerim yesin ama çok yemesin sonra şekeri çıkar'' sözleriyla ilgili soruya ise Baykal, şöyle cevap verdi: "Ben höşmerim yiyorum ama benim şekerim gayet normal. Şekerim yüksek değil. Şekerle bir problemim yok. Yani benim yediğim höşmerimden şeker yükselmiyor. Ama Başbakan'ın kafasında böyle bir anlayış olduğunu görüyorum. Sanıyorum Başbakan'ın yüksek şekeri, çok yemesinden kaynaklanıyor. Benim höşmerim yememden benim şekerim yükselmiyor ama Başbakan'ın yüksek şekeri galiba onun çok yiyor olmasından, çok yemiş olmasından kaynaklanıyor olabilir. Buna dikkati çekmek istiyorum. Başbakan benim şekerimi bıraksın da milletin tansiyonuna baksın. Bu ekonomik kriz ortamında milletin tansiyonu çok tehlikeli şekilde yükseliyor. Bu işsizlik ortamında milletin tansiyonu çok tehlikeli şekilde yükseliyor. Buna bir çare arasın. Görevi benim şekerime teşhis koymak değil, benim öyle bir derdim yok, milletin tansiyonuna çare bulmaktır. Kendisine hatırlatmak isterim. Milletin tansiyonunu halletmek lazım. Milletin tansiyonunu da balyozla önlemenin imkanı yok.''

Sakarya Caddesi'nden Ulus'a geçen Baykal, burada Ulus Çarşısı esnafını ziyaret etti. Baykal, burada Akman Pastanesi'nde bir süre dinledi ve boza içti. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın da projeleriyle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Ulus'tan Mamak Akdere ve Tuçluçayır Mahalleri'ne geçen Baykal, Tuzluçayır'da vatandaşlara kısa bir selamlama konuşması yaptı.

cihan



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    33,405 µs