karşı atak! | " /> karşı atak! | "/>

En Sıcak Konular

Atina'dan Türkiye ziyaretine karşı atak!

11 Mart 2009 16:38 tsi
Atina'dan Türkiye ziyaretine karşı atak! Obama'nın nisanda Türkiye'ye yapacağı ziyaretin netleşmesinden sonra Yunanistan Başbakanı Karamanlis, ABD Başkanı ile görüşmek için Beyaz Saray'dan randevu istedi.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Evangelos Anonaros, Obama'nın Ankara ziyaretinin Yunanistan'da kıskançlığa yol açtığı yolundaki iddiaları reddederek, “Atina'nın sonuçsuz şeyler için başka ülkelerle rekabet etmeye niyeti yok" dedi.

Ancak, gazetecilerin sorusu üzerine de, Dışişleri'nin Beyaz Saray'dan randevu almak için harekete geçtiğini itiraf etti.

Türkiye veya Yunanistan'dan birini ziyaret eden ABD liderlerinin geleneksel olarak mutlaka öteki ülkeye de giderek dengeyi sağladığını belirten Kathimerini gazetesi, Obama'nın yakın zamanda Atina'yı ziyaret edecek olmamasının hayal kırıklığı yarattığını yazdı.

Kathimerini, Obama'nın akibeti belirsiz ziyaretini beklemek yerine inisiyatifi ele almanın doğru olacağı sonucuna varan Atina'nın bizzat harekete geçtiğini kaydetti.

Gazete, bu çerçevede, Başbakan Costas Karamanlis'in, Obama'nın Türkiye ziyaretinin hemen öncesinde Beyaz Saray'da veya Nisan başındaki NATO zirvesi sırasında Brüksel'de ABD Başkanı ile bir araya gelip fotoğraf çektirmek istediğini duyurdu.

Gazeteye göre, böyle bir görüşme gerçekleşse bile, çok dar kapsamlı ve kısa olacağından, yine de Türkiye ziyaretinin gölgesinde kalacak. Kathimerini, Atina'nın, Bush döneminde geri planda kalan Türkiye'nin Obama ziyaretiyle yeniden bölgesel güç statüsüne yükselmesinden de rahatsızlık duyduğunu yazdı.

Dünya Bülteni



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,037 µs