En Sıcak Konular

Bahçeli'den Erdoğan'a gitme yanıtı

11 Mart 2009 16:11 tsi
MHP lideri Bahçeli, ''Sayın Başbakan, besleyici ol, kucaklaştırıcı ol, ama sakın bay bölen olma." diye uyardı. Bahçeli, Erdoğan'ın "birinci parti olamayan" gitsin teklifine yanıt verdi:

Bahçeli, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde düzenlenen mitingde, Başbakan Erdoğan'ın bir çiftçiye ''ananı da al git'' dediğini belirterek, ''O sözü sürekli kılmak için Mersin'deki insanı da 24 saat kodeste tutturuyor'' şeklinde konuştu.

Başbakan'ın bir gün de çiftçi kardeşine seslenmesini isteyen Bahçeli, şunları kaydetti:

''Sayın Başbakan, 'her türlü imkansızlıkla, girdi fiyatlarındaki yükselişe rağmen evinde çocuklarınla imece usulü ile çalışıp aile çiftçiliği yapıp çocuklarının rızkını kazanmaya çalışıyorsun. Alın terin var' de. 'Al ananı git' diyeceğine 'Al, alın terini hakkındır' demen lazım. Ancak, bunu demiyor.''

Konuşmasında, Başbakan'ın ''birinci parti olmazsam giderim'' dediğini belirten   Bahçeli, ''Devletin tüm imkanlarını kullanıyorsun. Çamaşır makinesi, buzdolabı, her türlü paketle hür oylara ambargo koyuyorsun. bir de diyorsun ki 'ben birinci parti olmazsam giderim'. Sen nasılsa gideceksin'' ifadesini kullandı.

Bahçeli, yardımların yıllardır halktan toplanan vergilerden, tasarruflarından oluşan sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonlarında birikmiş paralardan yapıldığını ifade ederek,  vatandaşlara şöyle seslendi:

''Bu yardımlar, belediyelerin imkanlarından yapılıyor. Bu gelirlerin aslı sizin paralarınızdır. Eğer, evinize bir paket, çamaşır makinesi gelirse 'elektrik mi var, su mu var deme, al, kullan, ye, iç, çünkü bunlar senin imkanların. Şimdi bu imkanlarını senin oyuna ipotek koymak, seni köle yapmak isteyenlere karşı, paketi al, vur Osmanlı tokadını.''

Başbakan Erdoğan'ın bazı mitinglerde Türkiye'de 36 etnik grup bulunduğunu ve bazı siyasi partilerin de Sivas'tan öteye gidemeyeceğini söylediğini kaydeden Bahçeli, ''Ne demek Sivas. Sivas neresi, Sivas'ın ötesi neresidir? Avrupa ülkelerinde Türkiye'yi bölmek isteyenlerin haritası da Sivas'tan başlayıp Gavurdağı'na kadar iniyor. Yani, sen Avrupa ülkelerinde gördüğün haritayı yeniden çizmeye mi çalışıyorsun. Sayın Başbakan, besleyici ol, kucaklaştırıcı ol, ama sakın bay bölen olma. Çünkü böyle bir durumda ülke yıkılırsa ilk altında kalan sen olursun'' dedi.

Bahçeli, daha sonra, merkeze bağlı Cevdetiye beldesinde aday tanıtımını gerçekleştirerek, vatandaşlardan oy istedi.

Kırmıtlı beldesinde ise karaciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden İzzet Çetin'in ailesini ziyaret eden Bahçeli, başsağlığı dileğinde bulundu.

BAHÇELİ: ÇÖZÜMÜN YOLU DEMOKRASİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülke sorunlarının demokrasi içerisinde çözülmesinde fayda olduğunu belirterek, ''bin yıllık kardeşliğin oluşturduğu milli bir kimliğiz. Bu kimliğin zedelenmemesi için cepheleşmeden, kamplaşmadan ve ayrımcılıktan çok uzak durmalıyız'' dedi.

Bahçeli, seçim çalışmaları için geldiği Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, ilk olarak şehitliği ziyaret etti. Şehit polis ve askerlerin mezarlarına karanfil bırakan Bahçeli, burada, geçen yıl ABD'nin İstanbul Konsolosluğuna yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Önder Saçmalıoğlu ve yine geçen yıl Bingöl'de şehit düşen piyade onbaşı Halil Güneş'in aileleriyle görüştü.

Daha sonra Bahçe Belediyesine geçen Bahçeli, burada belediyenin çalışmaları hakkında başkan Murat Altundiş'ten bilgi aldı. Ardından belediye binası önündeki alanda toplanan vatandaşa hitap eden Bahçeli, MHP'nin 40 yıldır Türk siyasi hayatında var olduğunu ve Türkiye'nin her yerinde seçimlere katıldıklarını söyledi.

Bahçe'de güzel hizmetler gerçekleştirildiğini belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''bu hizmetlerin devam edebilmesi için Allah'ın izniyle 30 Mart sabahı sizden müjde bekliyorum'' dedi.

Ülkenin bütün sorunlarının demokrasi içerisinde çözülmesinde fayda olduğunu ifade ederek, bunun tek adresinin ise milletin iradesinin ortaya konulduğu seçimler olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu:

''Bu yüzden şartlar ne kadar ağır olursa olsun seçimlerde yüksek katılım sağlanmalıdır. Ne kadar yüksek katılım olursa seçim sonuçlarının meşruiyeti açısından da sorun yaşanmaz. Bu seçime katılan vatandaşlar; elinizi vicdanınıza koyacaksınız, yaşananları akıl süzgecinden geçireceksiniz ve milletimizin geleceğinde önemli bir kilometre taşını ortaya koyacaksınız. O yüzden karar senin.

Sandığa gittikten sonra seçim kurulunda görevli olan müşahitler de ister MHP'li ister diğer partili olsun sandığa sahip çıkmalı. Herhangi bir hile ve haram katılmaması için bu şart. Aksi takdirde seçim sonuçlarında sürekli bir tartışma yaşanıyor. Bundan hem belediye başkanımız hem demokrasimiz zarar görüyor.''

-BİN YILLIK KARDEŞLİK-

Bahçeli, Türkiye'de kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısıyla bin yıllık bir kardeşlik ve milli bütünlük içerisinde yaşandığını anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ülkemiz çok büyük bir sıkıntı içerisinde. Bu süreçte birçok konu cepheleşme ve kamplaşma şeklinde geçmektedir. Ülkeyi bir eksenin iki zıt kutbuna bölmek, gruplaştırmak, sosyal yapıları bu yönüyle tahrip etmek doğru değildir. Bu ülkenin insanları birlikte ve bir arada yaşıyoruz. Bin yıllık kardeşliğin oluşturduğu milli bir kimliğiz. Bu kimliğin zedelenmemesi için cepheleşmeden, kamplaşmadan ve ayrımcılıktan çok uzak durmalıyız. Birbirimizi kucaklamalıyız ve tahriklere karşı uyanık olmalıyız.

Ülkemizi çok büyük sıkıntılara sokabilecek olan siyasi üsluptan, gerilimden, çatışma, kavga, kamplaşma ve cepheleşmeden uzak durmalıyız.

Bu anlayış böyle devam ederse bu ülkede huzur kalmaz, bu ülkede barış kalmaz; bu ülkede insanların kardeşçe yaşaması yerine, kardeşlerin çatışması yaşanır. O zaman da siyasi partilerin bir anlamı yoktur. Ülke varsa, millet varsa, milletin huzuru varsa ve barış içinde yaşıyorsa, o zaman siyasi partilerin bir anlamı olur. Ve siyasi partiler ülkeye hizmet sunabilir.

Kavga ve çatışmada projeler değil, başka şeyler konuşur. Böyle olunca da bu ülkeye yazık olur. Bu sebepten dolayı 29 Martta birlik, beraberlik ve bin yıllık kardeşlikle, milli devletin, ulusal üniter yapının ve toprak bütünlüğünün hiçbir şart altında bölünmeye müsaade edilmeyeceği bir anlayışla, seçimlere ve millet iradesine sahip olmak lazım.''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından belediyenin 5 yılda yaptığı hizmetler için oluşturulan platformda toplu açılış kurdelesini kesti.


AA

 



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,349 µs