Darbenin yolları şarkılarla döşendi | " /> Darbenin yolları şarkılarla döşendi | "/>

En Sıcak Konular

Darbenin yolları şarkılarla döşendi

11 Mart 2009 13:59 tsi
Darbenin yolları şarkılarla döşendi Jandarma İstihbarat Dairesi bünyesinde 2003’te kurulan Cumhuriyetçi Çalışma Grubu’nun Ergenekon bağlantılı faaliyetleri netleşiyor: Cumhuriyet Konserleri’yle Türkiye’nin dört bir yanında ‘sosyal etkinlik’ler düzenlenmiş

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, 28 Şubat’ta deşifre olduktan sonra lağvedilen Batı Çalışma Grubu’nun yerine Jandarma İstihbarat Dairesi bünyesinde kurulan Cumhuriyetçi Çalışma Grubu’nun Ergenekon güdümünde faaliyet yürüttüğü tespitini yaptı.
Türkiye’nin dört bir yanında kamu görevlisi, kişi, kurum, okul ve sivil toplum örgütünü fişlediği ortaya çıkan Cumhuriyetçi Çalışma Grubu’nun kurucusunun Ergenekon zanlısı Şener Eruygur olduğu iddia edilmişti.

Dost Tarikatı lideri İhsan Güven ve eşinin 2004’te öldürülmesine ilişkin dava dosyasına Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün sunduğu değerlendirme raporunda Şener Eruygur ile Cumhuriyetçi Çalışma Grubu ile şarkıcı Çelik’e ilişkin de ilginç bilgiler yer aldı. Cumhuriyet Savcısı Öz raporunda “Ergenekon Terör Örgütü güdümünde faaliyet yürüttüğü değerlendirilen Cumhuriyetçi Çalışma Grubu tarafından birçok sosyal etkinlik düzenlenmiştir” dendi.

Çelik, Eruygur’un bilgisayarında
Raporun devamında “Cumhuriyetçi Çalışma Grubu’nun, özellikle ‘Cumhuriyet Konserleri’ adı altında şarkıcı Çelik, 29 Ekim 2003 yılında Ankara’da başlayan Cumhuriyet Konserleri’ne yurdun diğer bölgelerinde de devam ettiği” belirtildi.

Örgüt mensupları ile irtibatlı
Şarkıcı Çelik’in konser görüntüleri ile konuşmalarının  Power Point sunumu (şeması) Ergenekon zanlısı Mehmet Şener Eruygur’un bilgisayarından elde edildiğine dikkat çeken Savcı Öz, “Şarkıcı Çelik’in Ergün Poyraz ile irtibatlı olduğu bilindiğinden örgüte sosyal etkinlikler çerçevesinde eleman kazandırdığı” değerlendirmesinde bulundu.
Şarkıcı Çelik’in Ergün Poyraz ile görüştüğünün Poyraz’ın korumalarının notlarından da anlaşıldığını ifade eden Savcı Öz, “Özellikle Çelik’in öldürülen Dost Tarikatı Lideri İhsan Güven ile olan ilişkileri ve Ergun Poyraz’ın  İhsan Güven ile olan ilişkileri göz önüne alındığında örgüt mensupları ile çok uzun süre önce irtibatlı olduğu ortaya çıkmaktadır” yorumunda bulundu.
Savcı Öz, raporunda, bu ilişkiyi Ergun Poyraz’a ait koruma notlarına dayanarak, şöyle aktardı: “(26 Şubat 2003 Çarşamba) Sanatçı Çelik’le buluşmak için Kazan Otoyol gişelerine gelindi. Saat:17.00, ‘Çelikle beraber konuta gelindi, saat 20.25’, ‘Hilton Oteline Sanatçı Bırakıldı.”

Taraf



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,195 µs