silahlı baskın - Video | " /> silahlı baskın - Video | "/>

En Sıcak Konular

Almanya'da okula silahlı baskın - Video

11 Mart 2009 12:35 tsi
Almanya'da okula silahlı baskın - Video Almanya'da okulda korkunç bir katliama imza atarak kaçan gencin bir alışveriş merkezinde intihar etti. 9'u öğrenci 15 kişi hayatını kaybetti. Öldüğü iddia edilen saldırganın kimliği Tim Krchner.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville Lisesinde düzenlenen saldırıda, saldırganla beraber 16 kişinin öldüğü bildirildi.

Polis kaynakları, okulda 9 öğrenci ile 3 öğretmenin öldüğünü, yakınlardaki bir klinik civarında bir kişiyi öldüren saldırganın polisle çatışmaya girdiğini, bu sırada da yoldan geçen iki kişinin öldüğünü bildirdi.

Alman medyası, Stutgart yakınlarında bulunan Winnenden kasabasında katlima imza atarak kaçan gencin kaçtıktan sonra bir alış veriş merkezinin otoparkında polisle çatıştığı ve daha sonra intihar ettiği belirtildi.

Saldırganın adının Tim Krchner olduğu açıklandı. Son rakamlara göre ölü sayısı 15 olarak açıklanırken bunlardan 9'unun öğrenci ikisinin ise okul çalışanı olduğu belirtildi. Ölenler arasında Türk yok. Yaralıların içinde ayrıca iki Türk öğrenci olduğu ve durumların ağır olduğu ifade ediliyor. 

Çatışma yerinde 2 kişi ölürken gencin intihar ettiği açıklandı. Öte yandan gencin polis tarafından öldürüldüğü de polis kaynaklarından gelen iddialar arasında...

Alman Bild gazetesi, sabah saatlerinde okula gelerek iki sınıfa girip ateş açan 17 yaşındaki saldırganın burada 9 öğrenciyi öldürdüğünü belirtti. Albertville lisesinin eski bir öğrencisi olan saldırganın kaçarken de bir kişiyi öldürdüğü kaydedildi.

Polisin ailesinin evinde arama yaptığı ve ruhsatlı 18 silah bulduğu saldırganın daha sonra bir aracı durdurarak, sürücüyü rehin aldığı, polis barikatlarını yararak, Volkswagen marka Sharan model araçla otoyola çıktığı, burada rehin aldığı sürücüyü serbest bıraktığı ifade edildi.

Saldırganın daha sonra Wendlingen'de bir alışveriş merkezinin park yerinde intihar ettiği bildirildi.

HABER 7



Bu haber 265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,255 µs