En Sıcak Konular

Ali Korucuk, hayatını kaybetti

11 Mart 2009 12:17 tsi
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin eniştesi Ali Korucuk, dün öğleden sonra vefat etti.

Şubat ayı ortalarında hastaneye kaldırılan Ali Korucuk'a solunum ve akciğer yetmezliği teşhisi kondu. 20 günden beri İstanbul Sema Hastanesi'nde tedavi görmekte olan Ali Korucuk, 10 Mart Salı günü öğleden sonra Hakk'ın rahmetine kavuştu. Merhumun naaşı bugün (11 Mart Çarşamba) öğlen namazını müteakip Çamlıca Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecektir.

tr.fgulen.com internet sitesinin derlediği bilgilere göre; Erzurum'un Hasankale ilçesinde 1945 yılında dünyaya gelen Ali Korucuk'un babası Nureddin Efendi ayakkabı imalatı ile uğraşırdı. Annesi Fatma hanımdı. Beşi erkek, ikisi kız olmak üzere yedi kardeştiler.

1951 yılında ilkokula başladı. 1956 yılında Hasankale'de ilkokulu bitirdikten sonra küçük yaşlardan itibaren terzi çırağı olarak esnaflığa adım attı. 1960 yılında kalfa oldu. Aynı yıl ailece Erzurum'a göç ettiler.

Hasankale'de babası Nurettin Efendi'nin dükkânına gelip-giden manevî büyüklerin onun üzerinde büyük tesiri olmuştur. Alvarlı Efe Hazretleri vefat ettiğinde 11 yaşında olan Ali Korucuk'un ailesi Alvarlı hazretleri ile de akrabadır.

Erzurum Taşmağazalar'da 1965'e kadar bir terzi ustasının yanında çalıştı. 1965 yılında Isparta'da askerlik şubesinde vatani görevine başladı. 1967 yılında askerden sonra kendisi terzi dükkânı açtı. İki yıl devam ettikten sonra terziliği bırakarak hazır giyim mağazası işine başladı.

Ramiz Gülen Hocafendi'nin iki damadından biri olan Ali Bey, Fazilet hanımla evliydi.

Babası Nurettin Korucuk 1970 yılında Ramiz Gülen Hocaefendi'ye görücü giderek kızı Fazilet hanımı, oğlu Ali'ye istedi. Korucuk köyünde arazisi bulunan Nurettin Efendi oraya gidip-gelirken Ramiz hoca ile zaten eskiden beri tanışmaktaydı. Oğlu Ali Korucuk küçük yaşlardan beri de Ramiz hocanın tanıdığı bir çocuktu.

Son derece nazik ve esprili bir karaktere sahip olan Ramiz hoca, Nurettin Efendiyi kırmaz. Böylece Ali Bey, Ramiz hocaya damat olduğu gibi Fethullah Gülen Hocaefendi'nin de eniştesi olur.

Bu evlilikten sonra üçü erkek, üçü de kız olmak üzere altı çocuk dünyaya geldi. 1971 yılında ilk çocukları Abdülkadir doğdu.

1974 yılında Ramiz hoca vefat ettikten sonra Fethullah Gülen Hocaefendi ile daha sık görüşmeye başlayan Ali Korucuk, en son 2002 yılında eşi Fazilet hanımla beraber Hocaefendi'yi Amerika'da ziyaret etti.

1975 yılından itibaren işlerini iyice geliştiren Ali Korucuk Erzurum'da talebe ve yurt hizmetlerine katkıda bulundu. Üniversite talebelerine sahip çıkma adına vakıf çalışmalarına destek verdi.

Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.




Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,504 µs