En Sıcak Konular

Hürriyet'e isyan etti!

11 Mart 2009 08:14 tsi
Hürriyet'e isyan etti! Seçmen kütüklerinin tartışmalı hale geldiği ileri sürülen röportaj doğru çıkmadı.

TÜİK başkan vekili isyan etti: Sözlerimi çarpıttılar, çok yazık  
 
 
Türkiye İstatistik Kurumu Başkan Vekili Ömer Toprak, seçmen kütükleri ve nüfus sayımı ile ilgili açıklamalarının söylediğinin tam aksi bir amaçla çarpıtıldığını söyledi. 
 
 
 
Referans ve Hürriyet gazetesinde yayımlanan haberlere sert tepki gösteren Toprak, "Anlamakta zorlanıyorum. İnsan canı isterse neyi nereye çekebiliyormuş onu gördüm. Büyük üzüntü duydum. Bundan sonra asla röportaj vermem. Ya canlı yayına çıkacağım ya da yazılı açıklama yapacağım. Sözlerim asla kastetmediğim şekilde çarpıtıldı, çok yazık." dedi. Toprak, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden (ADNKS) önce yaşananlara ilişkin örnekler verdiğini belirtirken bunların halen yaşanıyormuş gibi sunulduğuna işaret etti. Gazetelere yansıyan şekilde bir açıklamasının olmadığının altını çizdi. Ardından ekledi: "Yerel seçimlerde kullanılacak seçmen kütüklerinde hiçbir sorun yok. Türkiye, en sağlıklı seçmen kütüklerine sahip."

Referans Gazetesi'nin 'Seçmen kütükleri tartışmalı hale geldi' anonsuyla duyurduğu haber, dün Hürriyet Gazetesi tarafından alıntılandı. Haberde Toprak'ın 6 milyon artan seçmen sayısına dikkat çekerek, "Geçmişte otobüsle taşımayı kimler yapıyordu? Teknolojiye onlar da adapte oldu. Daha fazla söyletmeyin. Sistemi 2008'de İçişleri Bakanlığı'na devrettik. Sonra ne oldu bilmiyorum." dediği ileri sürüldü. Ancak, hem Toprak hem de YSK haberin doğru olmadığını açıkladı. YSK yetkilileri, adres değiştirmeden kaynaklanan bazı sorunların yaşandığını fakat bu sıkıntıların giderildiğini belirtti.

TÜİK Başkan Vekili Toprak da kendisine atfedilen ifadeleri sert bir dille yalanladı. Seçmen kütükleriyle ilgili olarak mükerrerliğin asla mümkün olmadığının altını çizen Toprak, "Bu hep tartışılan bir konuydu. Seçmen kütükleri ile ADNKS arasında kurulan bağlantıya açıklık getirdim. ADNKS bizim bir yıl önce kurup devrettiğimiz bir sistem. Artık Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yenileniyor." şeklinde konuştu. Sisteme güvensizlik anlamına gelecek bir cümle kullanmadığını savunan Toprak, şöyle devam etti: "Nasıl böyle bir anlama çekilir anlamakta güçlük çekiyorum. Benim söylediklerim, ADNKS'ye ya da seçmen kütüklerine yönelik bir eleştiri asla değildi. Ben, daha önce otobüslerle seçmen taşıyan kişilerin bu kapı kapanınca yeni yöntemlere başvurduğunu anlattım. Kötü niyetli kişilerin her zaman olduğunu, bunların daha önce engellenemediğini, şimdi ise bunun önüne geçildiğini kaydettim. Sistem şimdi mükemmel şekilde işliyor."

Referans: Çarpıtma yok, ses kaydını yayınlayacağız

TÜİK Başkan Vekili Ömer Toprak'ın 'çarpıtma' suçlamasını Referans Gazetesi kabul etmedi. Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Cevdet Aşkın, şu görüşleri dile getirdi: "Bizce bir çarpıtma söz konusu değil. Bugün gazetemizde çarpıtma olmadığını gösteren haber de yer alacak. Ayrıca görüşmenin ses kayıtlarını internet sitemizde yayınlayacağız. Referans Gazetesi olarak bizim tavrımız açık. Bugüne kadarki yayın çizgimiz de bunu gösteriyor. Asla haberleri çarpıtma gibi bir tarzımız olmadı."
 
zaman



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs