üyelerin de sabrını taşırdı! | " /> üyelerin de sabrını taşırdı! | "/>

En Sıcak Konular

YARSAV Başkanı üyelerin de sabrını taşırdı!

11 Mart 2009 08:09 tsi
YARSAV Başkanı üyelerin de sabrını taşırdı! 
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamındaki gözaltıların ardından yaptığı açıklama ve ziyaretlerle gündeme gelen Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na, aralarında birlik üyelerinin bulunduğu yargı mensupları tepki

Hakim ve savcıların kullanımına açık olan "adalet.org" sitesine görüşlerini açıklayan meslektaşları, Eminağaoğlu'nun tavrının yargı-ya güveni zedelediğini hatırlatarak, istifasını istedi.


Ersöz, mahkeme sorgusunda bilgiyi doğruladı. Eminağaoğlu, Ergenekon soruşturmasını sürekli eleştirdi, savcılara yönelik hakaretlere varan sözler sarf etti. Bağırarak düzenlediği basın toplantılarında, hükümete ağır eleştirilerde bulundu. Mustafa Balbay'ın tutuklanmasından sonra Cumhuriyet Gazetesi'ne 'destek' ziyaretinde bulundu. Eminağaoğlu, 28 Şubat döneminde yargıya yapılan baskıların belgeleriyle ortaya çıkmasına rağmen tek kelime etmedi. Yaptığı açıklamalarla kamuoyunun tepkisini çeken Eminağaoğlu, yargı mensuplarını da rahatsız etti. Hakim ve savcıların üye olduğu www.adalet.org isimli sitede ziyareti değerlendiren hukukçular, Eminağaoğlu'nun yargı mensuplarının kurduğu bir derneğin başkanı olarak hareket etmediğini dile getirdi. Bazı hakim-savcılar ise Balbay'a destek ziyaretini 'büyük yanlış' olarak niteledi. Sitedeki mesajlardan bazıları şöyle:

Hakim C.A.: Eminağaoğlu, ya yargı mensuplarının kurduğu derneğin başkanı olduğunu unutmayarak hareket etmeli ya da istifa etmelidir."

Hakim A.B: Yargı mensubu ve bir derneğin başkanı olarak sanıklarından birine haklı-haksız, destek-köstek olacak şekilde beyanlarda bulunamaz. Bu tür davranış yargıya zarar verdiği gibi başında olduğu YARSAV'a da büyük zarar verir.

Hakim S.K: Acaba YARSAV başkanı bize ne kadar zarar verdiğinin farkında mı?

Hakim B.K.: Özgürlükçü çağdaş düşüncenin ürünü olan bir kurumu bir kişi nasıl köleleştirir?

Vakit Gazetesi'ne ziyarete gider mi?

Hakim M.G.: Kurucu üye olarak söyleyeceklerim var. Eminağaoğlu, üyesi olduğu derneği diğer 'sivil toplum örgütleri' ile karıştırıyor olmalı. Bizim yargı mensupları olduğumuzu ve öncelikli ilkemizin tarafsızlık olduğunu buradan kendisine hatırlatmak isterim. Yarın öbür gün, diğer gazetelerden ya da özellikle Vakit Gazetesi'nden bir yazar da tutuklandığında ziyarete gidecek mi acaba?
 
zaman



Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,810 µs