En Sıcak Konular

Erdoğan'dan siyaseti bırakma şartı

10 Mart 2009 22:50 tsi
Erdoğan'dan siyaseti bırakma şartı Başbakan Erdoğan, Malatya'da partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada Baykal ve Bahçeli'ye yüklendi. Erdoğan muhalefet liderlerine meydan okuduğu konuşmasında siyaseti bırakmak için bir şartı olduğunu söyledi...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir siyasi parti her zaman birinci olmaya talip olacak. Eğer AK Parti bu seçim birinci parti olarak çıkmazsa ben bırakıyorum." dedi.
 Erdoğan, Malatya'da Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Bu milletin efendisi değil hizmetkarı olmaya geldiklerini" ifade etti.

Erdoğan, "Sayın Baykal, padişahlığı sana hediye ettiler, krallık senin, saltanat senin, Sayın Baykal koltuk seni bıraktı, sen yapıştın kaldın. Nedir bu? Sen koltuğu bırakmıyorsun, koltuğun günahı ne? Sayın Bahçeli, siz ruh ikizisiniz. Bunlar barajların altında kaldı ama barajların altında kaldıkları halde Sayın Bahçeli gider gibi yaptı. 8 ay sonra döndü geldi. 'Niye geldin?' diye sorduklarında, 'Ee çağırdılar ne yapayım' dedi. Bunların durumu bu. Çünkü onlar bu koltukları bırakamazlar" dedi.

"Bir siyasi parti niye vardır? İktidar olmak için vardır öyle mi?" diye soran Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal'ın "Eğer AK Parti yüzde 52 alamazsa bırakması lazım, erken seçime gitsin" sözlerini hatırlatarak, Baykal'a "AKP'nin oylarından sana ne?" diye sordu.

Erdoğan, "Sen kendine bak, kendine bak... Bak ben şunu diyorum, bir siyasi parti her zaman birinci olmaya talip olacak. Eğer AK Parti bu seçim birinci parti olarak çıkmazsa ben bırakıyorum, ben bırakıyorum. Sayın Baykal eğer ciddiysen, dürüstsen, samimiysen sen birinci parti olamadığında bırakmaya var mısın? Sayın Bahçeli var mısın? Allah'ın izniyle bu millet, benim sevgili milletim, vatandaşım, bunlara nal toplatacak, nal... Çünkü biz milletimizin gözleriyle konuşuruz, gönüllerimizle birbirimizle kaynaşırız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan siyasette önemli olanın hayırla yad edilecek eserler vermek olduğunu vurgulayarak, "Tabii mirasyediler eser veremezler. Makamı cennet olsun, büyük düşünebilen, ülkemize büyük eserler kazandıran merhum Turgut Özal'ı bugün sadece Malatya değil, Türkiye de hayırla yad ediyor" dedi.

Konuşmasında sık sık Deniz Baykal'a yüklenen Erdoğan, "Ben buradan tabii soruyorum, 'Ey Baykal, 22 Temmuz öncesi demiştin ki 'Kazanamazsam buradan Rodos'a kadar yüzerim'. Sözünde durmadın, ama olsun. Bakalım 29 Mart'ta hangi ıssız adaya yüzmeyi taahhüt ediyorsun, bunu söyle... Bak Fırat nehrini demiyorum, acaba o gün Tohma çayını bile karşıdan karşıya geçebilir misin?" diye sordu.

Ajanslar



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,369 µs