En Sıcak Konular

Ergenekon duruşması ertelendi

10 Mart 2009 19:20 tsi
"Ergenekon" davasının duruşması 12 Mart Perşembe gününe ertelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, verilen aranın ardından alınan kararları açıkladı.

Sanıklardan Kemal Kerinçsiz ve avukatının talebi doğrultusunda MİT Müsteşarlığına müzekkere yazılmasına karar veren Mahkeme Heyeti, dilekçede belirtilen habere konu yazı içeriğinin de bu müzekkereye eklenerek, Danıştay saldırısından önce ve sonra düzenlenen, bu saldırı ve Hablemitoğlu cinayetinin "Ergenekon" adlı örgütle bir ilişkisi olduğuna dair 2 adet raporun Başbakanlığa sunulup sunulmadığının sorulmasını hükme bağladı.

Kerinçsiz'in evindeki aramayla ilgili 22 ve 23 Ocak 2008'deki video çekim görüntülerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğünden istenmesine karar veren Mahkeme Heyeti, sanıklardan Aydın Yüksek'in talebi doğrultusunda, dilekçesinde söz edilen Halit Güngön'ün öldürülmesiyle ilgili dosyanın, incelenip iade edilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, sanıklardan Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün, faili meçhul dosyalarının istenmesiyle ilgili taleplerini de bu aşamada davaya bir yenilik katmayacağından reddetti.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin sürdürülmesine karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı 12 Mart Perşembe günü saat 09.30'a bıraktı.

Bu arada, davanın tutuklu sanıklarından Doç. Dr. Emin Gürses'in cezaevinde kaldığı süre içerisinde "Avrasya Jeopolitiğinde Kafkasya", "Uluslararası İlişkilerde Paradigmalar" ve "Periferal Devlet" adlı 3 kitabın yazımını tamamladığı öğrenildi.



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,716 µs