flaş açıklama | " /> flaş açıklama | "/>

En Sıcak Konular

Doğan'dan flaş açıklama

10 Mart 2009 18:59 tsi
Doğan'dan flaş açıklama Maliye Bakanlığı'nın Doğan Grubu'na tanıdığı 15 günlük süre bugün sona erdi, DYH borsaya grubun istenen teminatı gösterdiğini duyurdu. Ancak açıklamanın "açıklamadığı" ciddi soru işaretleri var...

Tam metni yer alan açıklamada Doğan Grubu'nun neleri teminat gösterdiği belirtilmedi. Grubun 'Yasal prosedürler'den kastının ne olduğu da anlaşılamadı.

Doğan Yayın Holding'in açıklaması şöyle;

"01.04.2003-31.03.2004, 01.04.2004-31.12.2004, 2005 ve 2006 hesap dönemlerine ilişkin olarak, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından gönderilen "Vergi İnceleme Raporları" dayanak gösterilerek toplam 132.921.518,-TL tutarında "vergi aslı" tutarı ile 693.179.004,-TL tutarında "vergi zıyaı" ve 165.000,-TL tutarında "özel usulsüzlük" cezalarını içeren "Vergi/Ceza İhbarnameleri"nin Şirketimize tebliğ edildiği hususu ve söz konusu "Vergi İnceleme Raporları" ile ilgili değerlendirmelerimiz, 18.02.2009 tarihli iki ayrı "İçsel Bilgilere İlişkin Özel Durum Açıklama Formu" ile Başkanlığınıza bildirilmiş ve Başkanlığınızın aynı tarihli Günlük Bülteni vasıtasıyla ilan edilmek suretiyle kamuya açıklanmıştır.

Başkanlığınıza yaptığımız söz konusu Bildirimleri takiben, 23.02.2009 tarihli "İçsel Bilgilere İlişkin Özel Durum Açıklama Formu" ile; Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından 23.02.2009 tarihinde Şirketimize teslim edilen "Teminat İsteme" yazısı ile Şirketimizden, yukarıda bahsi geçen toplam 826.100.522,-TL "vergi aslı" ve "vergi zıyaı" cezası ile 165.000,-TL "özel usulsüzlük" cezası ve Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün söz konusu yazısı tarihi itibariyle hesaplanan 88.554.813,-TL gecikme faizi ile birlikte toplam 914.820.334,-TL tutarında teminat gösterilmesinin talep edildiği ve bunun için Şirketimize 15 günlük süre verildiği kamuya açıklanmış ve söz konusu açıklamamız da Başkanlığınızın aynı tarihli Günlük Bülteninde yer almıştır.

Şirketimiz, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün söz konusu "Teminat İsteme" yazısı ile talep ettiği üzere, Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun'un 10'uncu maddesinde belirtilen türde teminatı Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne göstermiştir.

Daha önce de kamuya açıkladığımız üzere, 2002, 2003, 2004, 2005 ve 2006 yıllarına ilişkin "Vergi İnceleme Raporları" dayanak gösterilerek Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından Şirketimize tebliğ edilen Vergi/Ceza İhbarnamelerinin terkini ile ilgili olarak, tüm yasal haklarımızı kullanmakta olduğumuzu ve kullanacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu konuda, rutin yasal prosedürlerin takip edilmesi dışında, olağan dışı, önemli ve somut bir gelişme olduğu takdirde kamuya açıklama yapılacaktır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Kurul'un Seri: VIII, No: 54 sayılı Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu; bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konu ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz."

haberturk



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,575 µs