En Sıcak Konular

POAŞ: Kaçakçılık iddiası doğru değil

10 Mart 2009 17:33 tsi
POAŞ, 2004'te şirketin Yunanistan'dan gerçekleştirilen toplam ithalat rakamı ile Gümrük İdaresi rakamları arasında fark olduğuna ilişkin yayınların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Petrol Ofisi A.Ş, çeşitli basın yayın kuruluşlarında yer alan ve özetle, 2004 yılında şirketin Yunanistan'dan gerçekleştirmiş olduğu toplam ithalat rakamı ile Gümrük İdaresi rakamları arasında fark olduğuna ilişkin yayınların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Petrol Ofisinden İMKB'ye gönderilen açıklamada, 2004 yılında şirketin Yunanistan'dan gerçekleştirmiş olduğu bahse konu ithalatın, yayınlarda iddia edildiği gibi akaryakıt değil, 8.853 ton bazyağı olup, motor yağı üretiminde kullanıldığı, bu tutarın tamamının Gümrük İdaresi'nin resmi kayıtlarında mevcut olduğu ve ithalata ilişkin tüm vergilerinin de ödendiği belirtildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

''Şirketimizin muhasebe kayıtlarına da aynen bu şekilde alınmıştır. Halka açık bir şirket olan şirketimizin tüm kayıtları ilgili tüm düzenleyici ve denetleyici kurumların inceleme ve denetimine tabi olup, ilgili dönemler itibariyle kamuoyuna da duyurulmaktadır.

Şirketimiz tabi olduğu tüm mevzuata uyum konusunda gerekli tüm dikkat ve özeni göstermektedir. Türkiye'nin en büyük sektörlerinden birini topyekün töhmet altında bırakan bu tıp asılsız haber ve iftiralar hem ülke ekonomisine, hem akaryakıt dağıtım sektörüne, hem de sektörde faaliyet gösteren 14 bin bayi ve 100 binlerce çalışana telafisi çok zor olan zararlar vermektedir.

Şirketimizin ticari itibar ve prestijinin zedelenmesine yol açacak mahiyette olan söz konusu yalan haberleri yapan ve yayınlayan kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlemler başlatılmıştır.''


AA

 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs