En Sıcak Konular

Erdoğan; Baykal hangi adaya yüzecek?

10 Mart 2009 17:32 tsi
Baykal'ın 22 Temmuz seçimlerine damgasını vuran, Rodos'a kadar yüzme vaadi, yeniden gündemde. Erdoğan, Baykal'a tutmadığı sözünü hatırlattı ve sordu...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da CHP lideri Deniz Baykal ile MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklendi.

Erdoğan, "Sayın Baykal, 22 Temmuz'dan önce Rodos'a kadar yüzerim dedin yüzmedin. Bakalım 29 Mart'ta hangi ıssız adaya yüzeceksin." dedi.

Başbakan Erdoğan, "Yakasına altı ok rozeti taktığın kadınlara diyorsun ki onlar diğerinden farklı. Sayın Baykal, halkın yaşama üslübunu küçümsemekten artık vazgeçsen iyi olur. Neden ülkelerin bütün insanlarını bütün şehirlerini kucaklayamıyorsunuz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bunlar benim milletime tepeden bakıyorlar. Bunlar benim milletimle beraber olamazlar. Çünkü bunlar kaymak takımıyla beraberdir. Ne diyor Sayın Baykal, (Ben Ergenekon'un avukatıyım) diyor. Sayın Baykal, Ben de Meclis'te milletimin avukatıyım. AK Parti'yi millet kurdu. Ahmet Mehmet, Hasan, Hüseyin kurmadı, millet kurdu." dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da, "Tayyip baba geldi, Tayyip baba geldi, Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı. Erdoğan, mitingine başlamadan önce, eşi Emine Erdoğan ile vatandaşları selamladı.
Erdoğan, konuşmasına başlamadan önce Malatyaspor'un atkısını boynuna astı.
Başbakan Erdoğan, "Sevgili Malatyalılar sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum." diyerek başladığı konuşmasında, Malatya'nın tüm ilçelerindeki vatandaşları sevgilerini gönderdiğini söyledi.

Erdoğan, "Görüyorum ki bütün şehirlerimizdeki aynı özlem aynı heyecanla büyüyor. AK Parti coşkusu büyüyor, bir güneş yükseliyor. Birlik ve beraberlik için atan yürekler bu meydanlara artık sığmıyor. Şehirlerimize yeni meydanlar gerekiyor. Malatya'yı canı gönülden tebrik ediyorum. Malatya insanına yakışan budur. Malatya esareti asla kabul etmeyen demokrasiye sonuna kadar sahip çıkan bir şehirdir. Bu şehir yetiştirdiği büyük vatan evlatlarıyla ayrı bir öneme sahip olmuştur. İnanmayanlar, Türkiye'nin büyük fotoğrafını gelsin bu meydanda görsün." dedi.
 Başbakan Erdoğan, "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" diye slogan atan vatandaşlara, "Hayırdır burada Baykal var mı?" diye sordu.

 "BU MİLLETE HİZMET ETMEKTEN DAHA ŞEREFLİ BİR GÖREV BİLMİYORUZ"

 Erdoğan şunları söyledi: "Yollar ne kadar dikenli olursa olsun, ne kadar engel çıkarsa çıksın bu memleketin önünü açmaya azimliyiz. Bu millete hizmet etmekten daha şerefli bir görev bilmiyoruz. AK Parti olarak biz Türkiye'yi karanlık bir tünelden çıkardık. Türkiye'nin huzur içinde yürümesini sağladık. AK Parti dönemine kadar, ekonominin kalbi durma noktasına gelmişti. Bankalar boşaltılıyordu. Hükümetin kalp ritmi bozulmuştu. Aynı başbakanlık binasında bile görüşemiyorlardı. Bir araya geldiklerinde gazeteler (Nihayet bir araya geldiler) diye yazıyordu."

Başbakan Erdoğan, "Çeteler bankalar karanlıkta birbirleriyle iş tutanlar, milletin bütün kaynaklarına musallat olmuşlardı. Hükümet kuruyorlardı, hükümet indiriyorlardı. Türkiye artık demokrasi ile yönetilemez deniliyordu. Ne zaman ki AK Parti sizin yüreklerinizden çıkıverdi, hasret kaldığımız o istikrarı tesis ettik, ne zamanki Türkiye'nin gücünü topladık işte o zaman karanlık bulutlar dağıldı. AK Parti ile Türkiye ayağa kalktı, Türkiye koşmaya başladı. Yalnızca eli temiz olanlar temizlik yaparlar. İşte AK Parti onu yaptı." şeklinde konuştu.

 "BENİM MİLLETİM ADAM GİBİ ADAM BAŞBAKAN İSTER"
 
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin Tunceli'de yaşayan vatandaşlara buzdolabı dağıtan valiye söylemedik söz bırakmadıklarını belirterek, "Biz bu milletin efendisi olmaya değil bu milletin hizmetkârı olmaya geldik. Sayın Baykal, koltuk seni bırakıyor, sen koltuğu bırakmıyorsun. Sayın Bahçeli, siz ruh ikizisiniz. Sayın Bahçeli'de 8 ay bekledi döndü geldi. " dedi.

 Başbakan Erdoğan, "Sevgili kardeşlerim bunlar bu koltukları bırakamazlar. Baykal diyor ki, (Yüzde 52'nin altında oy alırsa AK Parti bu düşündürür' diyor. Ya sen beni bırak da, AK Parti'nin ne alacağını niye konuşuyorsun, sen ne alacaksın ona bak. Bir siyasi parti birinci parti olmak için koşar, ikinci parti olarak arkadan nal toplamaz. Sayın Baykal, (AK Parti yüzde 52'nin altında olursa kaybetti demektir) diyor. Bak şimdi kendini neyle tatmin etmeye çalışıyor, yani 29 Mart akşamı AK Parti'nin oyu eğer yüzde 51 olursa diyecek ki (Ben demedim mi, yüzde 51 oldu) diyecek. 'Birinci parti olamazsam siyaseti bırakırım' demiştim. Şimdi siz birinci parti olamazsanız siyaseti bırakacak mısınız? Koltuğu bırakacak mısınız, Sayın Baykal, Sayın Bahçeli buna cevap verin. Bu seçimde benim milletim bu seçimde size nal toplatacak. Bunlar benim milletime tepeden bakıyorlar. Bunlar benim milletimle beraber olamazlar. Çünkü bunlar kaymak takımıyla beraberdir. Ne diyor Sayın Baykal, (Ben Ergenekon'un avukatıyım) diyor. Sayın Baykal, Ben de Meclis'te milletimin avukatıyım. AK Parti'yi millet kurdu. Ahmet Mehmet, Hasan, Hüseyin kurmadı, millet kurdu. Zorluklara beraber göğüs gerdik. 29 Mart'ta mühür sizde olacak ve siz kararınızı vereceksiniz ve yeni bir destan yazacaksınız." şeklinde konuştu.

 Erdoğan şunları söyledi: "Sayın Baykal buraya kaç kez geldi, Sayın Bahçeli geldi mi. Belki uğramış olabilirler. Bunlar Sivas'tan öteye geçemezler. Sayın Baykal, (Bu AK Parti iktidarı bizim telefonumuzu dinletiyor) diyor. (Ağız tadıyla küfür edemiyoruz) diyor. Sayın Baykal küfürü bu kadar seviyorsan gece 24.00'den sonra konuş, şifreli kanallara çık şifreli kanallara. Çocukların gençlerin ahlakını bozuyorsun Sayın Baykal. Benim milletim küfürbaz siyaseti kabul etmez. Adam gibi adam başbakan ister. Çarşafa rozet takanların, çarşaflı bir bir bayanı nasıl dövdüklerini gördünüz değil mi?. Aynı şekilde Batman'da saldırdılar arkadaşlarımıza . Ama lafa geldi mi kadın haklarını savunuyorlar. Hani nerede kadın haklarınız." 

 

(CİHAN)

 



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,620 µs