En Sıcak Konular

Başbakan kendini tutamadı!

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan kendini tutamadı! TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz gece yaşanan sert tartışmalar ile ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Baykal'ın konuşmasına sinirlenip Meclis Başkanlık Divanı’nın arkasındaki özel odaya çekilen Başbakan neler söyledi?

TBMM Genel Kurulu’nda “başörtüsü” kavgasının yaşandığı gergin dakikalar sırasında Meclis Başkanlık Divanı’nın arkasındaki özel odada ilginç gelişmeler yaşandı. Öfkeyle özel odaya çekilen Başbakan Tayyip Erdoğan, “Takmışlar Cumhurbaşkanlığı’na... Kime nasipse o olacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “Başörtüsü sadece kadınların saçlarını örtmeye yarar, eşlerin ayıplarını örtmez” sözleriyle başlayan kavganın ardından oturuma ara verilince, kızgınlıkla Genel Kurul’dan ayrılan Erdoğan, Divan’ın arka bölümündeki odaya gitti. Erdoğan’a, Başbakan Yardımcıları Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, grup başkanvekilleri, bazı parti yöneticileri ve milletvekilleri de eşlik etti.

Bir milletvekili Erdoğan’ın o anki durumunu “Sinirden kulaklarına kadar kızarmıştı” sözleriyle tarif etti.

Doktoru da içerideydi

Erdoğan’ın sinirlerinin gerilmesi nedeniyle odaya özel doktoru da girdi. Bu sırada AKP Hatay Milletvekili İsmail Soylu, memleketinden getirdiği kabak tatlısını ikram ederek Erdoğan’ı yatıştırmaya çalıştı.

Doktorun, “Şeker oranı yüksektir, dikkat edin” uyarısına karşın gizli şekeri bulunan Erdoğan tatlıdan birkaç çatal aldı.

Aranın sürdüğü dakikalarda CHP’den Grup Başkanvekili Ali Topuz ile Ahmet Küçük ve Türkan Miçoğulları, elçi olarak Başbakan’a geldi. CHP’liler, “Genel Başkanımızın sözleri yanlış anlaşıldı. Kesinlikle hanımları kastetmedi. Zaten ilke olarak bizim böyle bir siyasetimiz yok. Birazdan konuşmasına açıklık getirecek” diyerek, gerginliğin tırmandırılmamasını istedi.

Bu sözlere karşın tam yatışmayan Erdoğan, oturum başladıktan sonra da Baykal’ı dinlemek için Genel Kurul’a dönmedi.

Kime nasipse o olur

Odada bulunduğu dakikalarda Erdoğan’ın çevresindekilere şunları söylediği öğrenildi: “Demokratik bir cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Bunlar, bunu engellemeye yönelik provokasyonlar. Takmışlar cumhurbaşkanlığına. Benim böyle bir derdim yok. Bu konuyla ilgilendiğim de yok. Kime nasipse o olur. Ben mi olurum, Ahmet mi olur , Mehmet mi olur? Bu nasip işi. Ben ona (Baykal) ağzının payını vermesini bilirim de... Baykal kim oluyor?”

Sen de istifa ettir

“Böyle yapıyorlar, borsa düşüyor, ülke kaybediyor. Ben, en olumsuz Cumhurbaşkanı’yla çalışıyorum. Dört tane TRT Genel Müdürü kararnamesi gönderdik geri geldi. Ülke gerilmesin diye sineye çekiyoruz, susuyoruz. ‘Dokunulmazlık, dokunulmazlık’ diyor. Ben kendi milletvekilimi (Cemal Kaya) istifa ettirdim. ‘Git yargılan, beraat et, gel’ dedim. Kendisinin iki vekili var. Biri Yuvacık’tan (Sefa Sirmen), diğeri trilyonluk karşılıksız çeklerden (Haşim Oral). Onları niye istifa ettiremiyorsun?”

Akşam



Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs