En Sıcak Konular

Şampiyonlar Ligi'nde bu gecenin maçları!

10 Mart 2009 15:08 tsi
Şampiyonlar Ligi'nde bu gece çok önemli dört maç var. Gecenin maçında kendi evinde Liverpool'a 1-0 yenilen Real Madrid İngiltere'de tur vizesini almaya çalışacak.

REAL'İ CEHENNEM BEKLİYOR

Şampiyonlar Ligi'nde heyecan yeniden alevleniyor. Liverpool ile Real Madrid 2. Tur rövanş maçında İngiltere'de karşı karşıya geliyor. Anfield Road'da oynanacak bu zorlu mücadele saat 21:45'te başlayacak. Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan ilk müsabakada İngiliz temsilcisi Liverpool, İspanyol devini 82. dakikada Benayoun'un golüyle devirmeyi başarmış ve bir üst tur için büyük bir avantaj elde etmişti.

Liverpool'a bu maçta her türlü galibiyet ve beraberlik turu geçmesi için yetiyor. Real Madrid'in ise tur atlayabilmesi için rakibini iki farklı skorla ya da 1-0 dışında tek farklı skorla yenmesi gerekiyor.

 

İlk kez 27 Mayıs 1981'de Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde eşleşen iki takımın maçında İngiliz temsilcisi Alan Kennedy'nin attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazanmıştı. Real Madrid Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi'nde kupayı 9 kez müzesine götürmeyi başardı. Liverpool ise 5 kez mutlu sona ulaşan takım oldu. Bu iki takımın arasında ise kupayı 7 kez kazanan Milan yer alıyor.

İspanyol takımlarıyla 13 kez karşılaşan Liverpool, bu maçlardan 3 tanesini kazanırken, 6 maçtan beraberlikle ayrıldı, 4'ünden ise yenilgiyle ayrıldı. İngiliz ekibi son 6 maçtır İspanyol takımlarına karşı mağlup olmadı. En son 19 Nisan 2001'de UEFA Kupası yarı final rövanş maçında Barcelona'ya 1-0 mağlup olan Kırmızılılar bu karşılaşmadan sonra yenilgi yüzü görmedi.

 

Real Madrid ise 9 kez karşılaştığı İngiliz ekipleri önünde 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyeti bulunuyor. En son 8 Nisan 2003'te Manchester United'ı 3-1 mağlup etmişti. İspanyol temsilcisi son 4 maçtır, İngilizlere karşı üstünlük kurmayı başaramadı.

LİVERPOOL CEPHESİ

İngilizlerde Albert Riera, sarı kart cezalısı olduğu için bu maçta forma giyemeyecek. Alvaro Arbeloa ve Javier Mascerano ise bu maçta sarı kart görmeleri durumunda, çeyrek final ilk maçında cezalı duruma düşecek. Sol ayak bileğinde problem olan Fernando Torres'in oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Anfield Road'da son 7 maçını kaybetmeyen ve son 3 maçından galibiyetle ayrılan "Kırmızılılar" bu maçın mutlak favorisi konumunda. Liverpool, İngiltere Premier Lig'de şu anda 3. sırada ve lider Manchester United'ın 7 puan gerisinde bulunuyor.

Liverpool'un muhtemel 11'i şöyle:

Reina
Carragher
Skrtel
Hyypia
Fabio Aurelio
Leiva
Gerrard
Xabi Alonso
Mascherano
Kuyt
Babel (Fernando Torres)

REAL MADRİD CEPHESİ

İspanyollar Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları son 5 maçtan sadece 2'sinde galibiyet alabildi. La Liga'da 10 maç arka arkaya kazanarak müthiş bir performans yakalayan Real Madrid, hafta sonu oynadıkları Madrid derbisinde Atletico Madrid ile 1-1 berabere kalarak galibiyet serisini sonlandırdı. Real hala Barcelona'nın en yakın takipçisi olarak 6 puan geriden rakibini izlemeyi sürdürüyor. Atletico Madrid maçında beraberlik golünü atan Ajax'tan transferi Klaas Jan Huntelaar ise Liverpool karşısında forma giyemeyecek.

Tecrübeli futbolcusu Raul ise Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 122 maçta 64 gole imza atarak, kırılması güç bir rekoru elinde bulunduruyor. Bu maç öncesinde orta sahadaki yıldızı Lassana Diarra da doğum günü olan 10 Mart'ta Liverpool'u eleyerek çifte sevinç yaşamak istiyor.

Real Madrid'in muhtemel 11'i şöyle:

Casillas
Sergio Ramos
Heinze
Pepe
Cannavaro
Gago
Diarra
Sneijder
Robben
Gonzalo Higuain
Raul

 

 

 

                       JUVE'NİN KABUSU İNGİLİZLER

İngiliz takımlarına karşı sekiz maçtır galip gelemeyen, Devler Ligi'nde ise İngiliz ekiplerine karşı üç maçtır gol atamayan Juventus, Salı akşamı çeyrek finale kalmak için bu serilerini sonlandırmak zorunda. İlk maçta Londra'da rakibine 1-0 yenilen Torino ekibi, rövanşta en az iki farklı skorla kazanarak çeyrek finale kalmaya çalışacak.
Juventus Teknik Direktörü Claudio Ranieri, çok iyi oyunculara sahip olduğunu ifade ederek, limitlerini zorlayarak istedikleri skoru almaya çalışacaklarını söyledi.

Sezon boyunca sakatlıklardan ötürü tam kadro çalışamayan Juventus, son olarak orta sahadaki çalışkan ismi Mohamed Sissoko'nun sezonu kapatmasıyla sarsıldı. Cristiano Zanetti, Mauro Camoranesi ve Nicola Legrottaglie takımın diğer sakat isimleri. Bu isimlere Marco Marchionni'nin de dahil olduğu ve muhtemelen Chelsea karşısındas görev alamayacağı öğrenildi. Juve adına güzel haber ise önemli hücum silahları Pavel Nedved, Alessandro Del Piero ve David Trezeguet'nin takıma dönmüş olmaları.

Juventus'ta golcü Amauri ve Claudio Marchisio kart ceza sınırında yer alıyor.
Chelsea Cephesi
Chelsea cephesinde ise Hiddink ile yaşanan çıkışın bu maçla devam etmesi hedefleiyor. Drogba'nın golüyle kazanılan ilk maçın ardından Della Mole'de en azından bir gol bularak rahatlamak isteyen Chelsea'de, altı aylık sakatlık döneminin ardından Michael Essien'in takıma dönmüş olması sevinç yarattı. Ganalı yıldızın yanısıra Ricardo Carvalho ve Nicolas Anelka'nın da sakatlıktan çıkıp Juventus karşısında görev alması beklenen isimler arasında yer alıyor. Uzun süredir forma giymeyen Portekizli Paulo Ferreira ise daha önce sezonu kapatmıştı.

Londra ekibinde başarılı savunma oyuncusu John Terry, sarı kart görmesi durumunda bir sonraki Şampiyonlar Ligi maçında cezası nedeniyle görev alamayacak.

Muhtemel 11'ler

JUVENTUS
Gianluigi Buffon
Zdenek Grygera
Olof Mellberg
Giorgio Chiellini
Christian Molinaro
Claudio Marchisio
Hasan Salihamidzic
Pavel Nedved
Tiago Cardoso Mendes
David Trezeguet
Alessandro Del Piero

CHELSEA
Petr Cech
Jose Bosingwa
Alex Rodrigo da Costa
John Terry
Ashley Cole
John Obi Mikel
Michael Ballack
Frank Lampard
Florent Malouda
Salomon Kalou
Didier Drogba

 

 

                    EN RAHAT BAYERN

Lizbon'daki ilk maçı 5-0 gibi farklı bir skorla kazanan Alman devi Bayern, bir futbol mucizesi olmazsa Salı akşamı Allianz Arena'dan çeyrek final biletiyle ayrılacak. Bayern Münih teknik direktörü Jürgen Klinsmann, geçtiğimiz sezon UEFA Kupası'nda Anderlecht karşısında ilk maçı deplasmanda 5-0 kazanıp rövanşta kendi evlerinde 2-1 yenilerek tur atladıklarını hatırlatarak aynı şeyin tekrar gerçekleşmesini istemediklerini ifade etti.
Bayern'de bu maç öncesi Franck Ribery, Hamit Altıntop ve Luca Toni sakatlıkları nedeniyle forma giymemesi beklenen isimler olarak dikkat çekiyor. Bavyera ekibinde ayrıca Hans Jörg Butt'ın da Sporting Lizbon karşısında kaleye geçeceği ifade ediliyor. Tim Borowski ve Mark van Bommel ise sarı kart görmeleri durumunda çeyrek final ilk maçında cezalı duruma düşecek.

En azından bir prestij galibiyeti almayı hedefleyen Sporting Lizbon'da ise sakatlıkları devam eden Fabio Rochemback ve Leandro Grimi Almanya'ya getirilmediler. Takımın golcü ismi Liedson'un ise dinlendirilip Yannick Djalo, Derlei ve Helder Postiga üçlüsünün hücumda yer alabileceği öğrenildi.

Muhtemel 11'ler

BAYERN MÜNİH
Hans Jörg Butt
Lell
Lucio
van Buyten
Lahm
Schweinsteiger
van Bommel
Ottl
Ze Roberto
Klose
Podolski

SPORTİNG LİZBON
Rui Patricio
Pedro Silva
Daniel Carrico
Anderson Polga
Caneira
Adrien Silva
Izmailov
Vukcevic
Joao Moutinho
Derlei
Liedson

 

 

    PANATHİNAİKOS MUCİZESİ DEVAM EDECEK Mİ?
Şampiyonlar Ligi'nde sezonun en büyük sürprizini hiç kuşkusuz Panathinaikos gerçekleştirdi. Inter ve Werder Bremen gibi iki devin yer aldığı ilk tur gruplarında Werder Bremen'i geçmeyi başaran Atina ekibi, deplasmanda aldığı 1-1'lik sonucun ardından Nihat Kahveci'nin forma giydiği İspanya'nın Villarreal takımı karşısında çeyrek finale kalmaya çalışacak.
Henk Ten Cate'nin öğrencileri, Yoncalar'ın, Avrupa Kupaları tarihinde İspanyol takımlarına karşı kendi evinde sahip olduğu namağlup unvanını bu maçta da sürdürmeyi amaçlıyor. Pana, İspanyol takımlarıyla evinde oynadığı son 9 Avrupa Kupası maçında 3 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Panathinaikos'ta takımın yıldız golcüsü Vangelis Mantzios'un sahalara dönüşü ev sahibi ekibi sevindirirken OAKA Spiros Louis Stadı'ndaki maç öncesi biletlerin tamamının satıldığı açıklandı. Ten Cate'nin, cezalı savunma oyuncusu Giannis Goumas'ın yerine Polonyalı Jakub Wawrzyniak'a görev vereceği öğrenildi.

Panathinaikos'ta ayrıca Gilberto Silva, Simao ve Nikos Spiropoulos kart ceza sınırında bulunan isimler.

Villarreal cephesinde ise zorlu maç öncesi temkinli demeçler veriliyor. Teknik direktör Manuel Pellegrini, golsüz beraberliğin dahi kendileri için yettiğini ancak galibiyet için sahaya çıkacaklarını ifade etti.

Takımın yükselen form grafiğinin altını çizen Pellegrini hafta sonu oynanan Espanyol maçında dinlendirilen Robert Pires'i Atina'da sahaya süreceğini ifade etti.

İspanya'da oynanan ilk maçta Panathinaikos'un tek golünü atan Giorgos Karagounis için özel bir savunma planı hazırlamadığını ifade eden Şilili teknik adam, rakiplerini oyuncu bazında değerlendirmek istemediklerini zira takım olarak çok iyi bir takım olduklarını söyledi.

Villarreal cephesinde, ilk maçta cezalı oldukları için forma giyemeyen Joan Capdevila ve Guillermo Franco takıma geri dönerken Ariel Ibagaza, Marcos Senna, Guillermo Franco ve Angel kart ceza sınırında yer alıyor.

Muhtemel 11'ler

PANATHİNAKOS
Mario Galinovic
Bryce Moon
Josu Sarriegi
Loukas Vyntra
Mikael Nilsson
Mate Junior Simao
Gilberto Silva
Jakub Wawrzyniak
Georgios Karagounis
Vangelis Mantzios
Dimitris Salpingidis

VİLLARREAL
Diego Lopez
Javi Venta
Angel Lopez
Diego Godin
Joan Capdevila
Marcos Senna
Robert Emmanuel Pires
Santiago Cazorla
Ruben Cani
Llorente
Giuseppe Rossi

 



Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,837 µs