En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Baykal ve Bahçeli'ye soru

10 Mart 2009 15:06 tsi
Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın AK Parti'ye yüzde 52'lik başarı çıtası koymasını yorumladı. Erdoğan, Baykal ve Bahçeli'ye 'başarısız olan siyaseti bıraksın' diyerek meydan okudu:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'yi büyütmek, Türkiye ekonomisini büyütmek, Türkiye'nin imkanlarını, fırsatlarını büyütmek için bu yoldayız'' dedi.

Erdoğan, partisinin Elbistan İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda düzenlediği mitingde, iktidar oldukları 6,5 yılda Türkiye'nin yurt içi gayri safi milli hasılasının üzerine 520 milyar dolar ilave ettiklerini belirtti.

AK Parti'nin ekonomik başarılarının inkar edildiğini belirten Erdoğan, ''Biraz ekonomi biliyorlarsa bunları görmemezlikten gelemezler'' dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Benim sizlerle özellikle paylaşmak istediğim şu, Türkiye'yi büyütmek, Türkiye ekonomisini büyütmek, Türkiye'nin imkanlarını, fırsatlarını büyütmek için bu yoldayız. Ekonomi dedik, yurt içi gayri safi milli hasıla dedik. Bakınız bizden önceki yönetimi kimden aldık, DSP, MHP, ANAP iktidarından aldık, öyle mi? Neydi o zaman Türkiye'nin milli geliri, 230 milyar dolar. Bugün ne oldu? Bakın 79 yılda oraya geldiler. Biz 6,5 yılda bunun üzerine ne ilave ettik biliyor musunuz, 520 milyar dolar. Şimdi neredeyiz, 750 milyar dolardayız. Biz MHP'nin ortağı olduğu iktidardan enflasyonu yüzde kaçla aldık? Yüzde 30'la aldık. Şimdi neredeyiz, 7,7. Bak nereden nereye gelmişiz.''

-''EKONOMİK KRİZ YOK MU? VAR, BUNU GÖRÜYORUZ''-

Halkı enflasyon canavarından iktidarlarının kurtardığını belirten Erdoğan, ''Şu anda Türkiye'de bir ekonomik kriz yok mu? Var. Bunu görüyoruz, eyvallah ama bunu da görelim, benim vatandaşımın cebindeki parayı bizden önceki iktidar eritmiyor muydu? Eritiyordu, neyle eritiyordu, enflasyonla eritiyordu'' diye konuştu.

Erdoğan, o dönemde faizin yüzde 63 olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

''Şimdi ne oldu faiz? Yüzde 13-14'lere düştü, devletin borçlanma faizi. 50 puan fark var. Bu faizi kim ödüyordu, benim çiftçim, köylüm, işçim, memurum, Ayşem, Fatmam, Ahmedim, Mehmedim ödüyordu. Ama bunlar şimdi bunu inkar ediyorlar. Yeni biraz ekonomi biliyorlarsa bunu görmemezlikten gelemezler. Bu faizi benim vatandaşım ödedi. Biz şimdi o faiz belasından hamdolsun büyük ölçüde halkımızı kurtardık.

Biz iktidara geldiğimizde tuvalet ücreti neydi, bir milyon. Tuvalet ücreti bir milyon. Eskiden delikli kuruşla gidiyorduk tuvalete. Bir liraya gidiyorduk. Ama MHP, Bahçeli, bunlar, akşam yattılar, sabah kalktılar bir sıfır, 6 tane sıfır koydular. Biz geldik, dedik ki bu sıfırları atacağız. Sakın ha dediler. Niye sakın ha, bu sıfırları atarsanız enflasyon patlar dediler. Enflasyon patladı mı? Çatladı, çatladı, 7.7.''

-''ZİL TAKIP OYNAYACAKLAR, O KADAR SEVİNDİLER''-

Küresel kriz nedeniyle enflasyonun bir ara yüzde 11'e çıktığını kaydeden Erdoğan, bu duruma CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Deniz Bahçeli'nin çok sevindiklerini belirtti.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Enflasyon bir ara bu kriz sebebiyle yüzde 11'e çıktı, Sayın Baykal da Bahçeli de, çünkü bunlar ruh ikizidir, ruh ikizi, zil takıp oynayacaklar, o kadar sevindiler. Felaket tellallığı yapmayın, ayıp oluyor ayıp. Bu ülke kaybederse hep beraber kaybedeceğiz. Varsa bir önerin ortaya koy, yoksa sus. Biz sizin iktidarınızı gördük.

Sayın Baykal zaten tek başına iktidar olamaz ya. O zaten bu şekilde kaymayı arzu ediyor, çünkü buradan nemalanıyor. Saltanat sahibidir, onu sever. Koltuklar onu reddediyor ama o koltuğu reddedemiyor. İşte bunu gördük, yapıştı kaldı. Sayın Bahçeli ayrıldı, 8 ay dayandı. 8 ay sonra yeniden koltuğa geldi. Çünkü sorduklarında verdiği cevap çok enteresandı, 'ne yapayım talebe dayanamadım geldim' dedi. Millet dedi ki 'al sana 5 yıl iktidar Sayın Bahçeli, al sana 5 yıl iktidar', o ne kadar iktidarda kaldı, 3,5 yıl. 'Biz bu işi götüremiyoruz, altında kaldık, çare erken seçim' dedi. Şimdi havaya girdiler.''

-''BİRİNCİ PARTİ OLAMAZSANIZ SİYASETİ BIRAKACAK MISINIZ''-

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Baykal'a yönelik eleştirilerini sürdürerek, ''Baykal diyor ki, 'yüzde 52'nin altında oy alırsa AK Parti bu düşündürür' diyor. Yaa sen beni bırak da, AK Parti'nin ne alacağını niye konuşuyorsun, sen ne alacaksın ona bak'' dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bir siyasi parti birinci parti olmak için koşar, ikinci parti olarak arkadan nal toplamaz. Sen önce birinci parti olacan mı olmayacan mı, sen ona bak. Bunu konuşamıyor. 'AK Parti yüzde 52'nin altında olursa kaybetti demektir' diyor. Bak şimdi kendini neyle tatmin etmeye çalışıyor, yani 29 Mart akşamı AK Parti'nin oyu eğer yüzde 51 olursa diyecek ki 'ben demedim mi, yüzde 51 oldu' diyecek.

'Birinci parti olamazsam siyaseti bırakırım' demiştim. Şimdi siz birinci parti olamazsanız siyaseti bırakacak mısınız? Koltuğu bırakacak mısınız, Sayın Baykal, Sayın Bahçeli siz önce buna cevap verin.''


AA

 



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,711 µs