En Sıcak Konular

İşte kabinenin en hızlı bakanları

10 Mart 2009 13:43 tsi
Talepleri hemen işleme koyuyorlar...

Kabinenin vatandaşlardan gelen talepleri en 'hızlı' değerlendiren ve işleme koyan bakanlar belli oldu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek, Mehmet Aydın, Said Yazıcıoğlu ve Murat Başesgioğlu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun başında bulunduğu bakanlıklar vatandaşlardan gelen talebi aynı gün işleme koyuyor.

Başbakanlık Halkla İlişkiler Merkezi (BİMER), bakanların karnesini yayınladı. BİMER'in hazırladığı Ocak ayı verilerine göre Başbakanlık'a 1 ayda 32 bin 269 kişi başvurarak çeşitli taleplerde bulundu. Talepleri çoğu bakan hiç bekletmeden günübirlik işleme alırken, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler aynı taleplere cevap vermede aynı hızı ortaya koyamadı. BİMER raporuna göre, Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Egemen Bağış, başvuran vatandaşların dilekçesine ortalama 10 günde işlem yaparken, Bağış'ı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ortalama 7 günle izledi. Başbakanlık Özel Kalem'i 4 günde cevap verirken, Milli Eğitim ve Enerji Bakanlığı ise vatandaşın dilekçelerine ortalama 3 günde işlem yapan bakanlıklar oldular.

'HIZLI' BAKANLAR

Vatandaşın talepleri konusunda aynı gün işlem yapan bakanlar ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek, Mehmet Aydın, Said Yazıcıoğlu ve Murat Başesgioğlu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu oldu.

BAŞVURULARDA PATLAMA OLDU

Başbakanlık verilerine göre geçen yılın Ocak ayına oranla geçen Ocak ayında Başbakanlık'a sorunlarını ileten vatandaşların başvurusunda patlama yaşandı ve yüzde 70.4'lük artış gösterdi. Bu başvurular arasında TOKİ'nin yurdun çeşitli illerinde yaptığı konutlar ile bu konutlarda oturan vatandaşların sorunları ilk sırada yer alırken, 'elektrik ve doğalgaz sorunları'nı içeren başvurular ikinci sırada yer aldı. Yine yoksul vatandaşların eğitim ve sosyal yardım talebini içeren başvuruları, 2009'un Ocak ayında da yoğun şekilde başvuru konusu oldu.

haberturk



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs