En Sıcak Konular

ABD'nin Saadet ilgisi bitmiyor

10 Mart 2009 13:41 tsi
Kurtulmuş'un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından dikkat çekmeye başlayan Saadet Partisi, başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin de yakın markajına girdi.

ABD'li diplomatlar, son 1 ay içerisinde iki kez SP'li yöneticilerle görüştü. ABD'li yetkililerin, 'Sizi tanımak istiyoruz' dediği SP'liler de konuklarına uzun uzun Milli Görüş'ü anlattı.

ABD'li diplomatların Saadet Partisi ile ilk somut teması, 11 Şubat'ta Bursa'da gerçekleşti. ABD İstanbul Başkonsolosluğu Siyasi Konsolosu Harold Bonaquist, Bursa SP İl Başkanlığı'nda, SP Genel Sekreteri Turhan Alçelik ve Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış'la bir araya geldi. ABD'li diplomatın isteği üzerine gerçekleşen görüşme tam 2 saat sürdü.

Milli Görüş'ü dikkate alın
SP Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış, ziyaretle ilgili olarak, "Bize 'sizi tanımak istiyoruz' dediler. Biz de kendimizi ve Milli Görüş'ü anlattık. Milli Görüş'ün bu ülkenin asli unsuru olduğunu söyledik. Kendilerine 'Sizin, bizim içimizden çıkarıp kurdurduğunuz hükümetler, bu topraklarda başarılı olamıyor. Ömürleri en fazla 10 sene oluyor. Siz onları bırakın, bu ülkenin gerçek sahibi Milli Görüş'ü dikkate alın. Numan Kurtulmuş yakında Başbakan olacak. Buna hazırlıklı olun' dedik" diye konuştu. Bonaquist da, 'SP, Yahudi düşmanı mı?'diye sorarken, SP'liler, Yahudi düşmanı olmadıklarını ancak ABD'nin bazı politikalarının bu ülkeye olan aleyhtarlığı körüklediğini ifade etti. SP'liler 'Obama'yla birlikte yeni bir dönem başlayabilir' değerlendirmesinde de bulundu.

İki numara da Kurtulmuş ile görüştü
ABD Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Doug Sullivan da, SP lideri Numan Kurtulmuş ile 25 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Sohbette, SP'ye batılıların ilgisi, partiye yapılan son ziyaretlerle de gündeme geldi.

SP lideri Kurtulmuş, geçtiğimiz hafta da Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr'ı parti genel merkezinde kabul etmişti. Görüşmede Büyükelçi Vahr, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Türkiye'de ilginç bir dönemden geçildiğini belirterek, bu nedenle süreci yakından takip ettiklerini kaydetti.

Büyükelçi Vahr, süreçle ilgili SP lideri Kurtulmuş'un da değerlendirmelerini almak istediklerini ifade ederek, "Parti olarak sizin bazı sorunlara vurgu yaptığınızı gördük. Özellikle dini konulara yaklaşımınız. Bunlar Danimarka'da da gündemin üst sıralarında yer alıyor" diye konuşmuştu.

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov da 20 Ocak'ta Kurtulmuş'u ziyaret etmişti.

timeturk



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,911 µs