En Sıcak Konular

Darwin tartışması Meclis'e taşınıyor

10 Mart 2009 12:55 tsi
TÜBİTAK Bilim Dergisi’nin Mart sayısı, 200. doğum yıldönümü nedeniyle Darwin kapağıyla çıkmaya hazırlanırken, son anda değiştirildi. Derginin Yayın Yönetmeni de görevinden alındı. CHP konuyu Meclis'e götürüyor.

Gazetelerde bugün yer alan haberlere göre, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu tarafından yayımlanan (TÜBİTAK) Bilim ve Teknik Dergisi’nin Mart ayı sayısında 200. doğum günü olması nedeniyle Evrim Teorisi’nin kurucusu Charles Darwin’in kapak konusu yapılması planlanıyordu.

Bu kapsamda, söz konusu sayı için Darwin’le ilgili yazılara yer verildi. Ancak basıma hazırlanan derginin Mart sayısı, ani bir kararla değiştirildi.

Bu değişiklik nedeniyle bir hafta geç çıktığı öne sürülen dergide, kapağa “Küresel İklim Değişikliği” alındı. Darwin’le ilgili yazılar da Mart sayısından çıkartıldı.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Cebeci, Darwin kapağıyla ilgili olarak derginin Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr. Çiğdem Atakuman’ı görevden aldı.

UNESCO, Charles Darwin’in 200. doğum yıldönümü ve “Türlerin Kökeni” adlı eserinin yayımlanmasının 150. yılı nedeniyle 2009’u “Darwin yılı” olarak ilan etmişti.

DOKUZ YIL S. ARABİSTAN'DA GÖREV YAPTI
Prof. Dr. Ömer Cebeci, 1950 yılında Ankara’da doğdu.

ODTÜ Kimya Mühendisliği’nde lisans yapan Cebeci, aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladıktan sonra, ABD’de Iowa Devlet Üniversitesi’nde Malzeme Mühendisliği bölümünde doktora yaptı.

1984’te doçent olan Cebeci, 1990’da ise profesörlük ünvanını aldı.

Cebeci,1978-1980 yılları arasında ODTÜ’de, 1980-1989 yılları arasında Suudi Arabistan'daki Kral Abdülaziz Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

Ömer Cebeci, 1984 yılında Kral Abdülaziz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hizmet Ödülü’nü, henüz bu üniversitede görevliyken yaptığı bilimsel çalışmalar nedeniyle de 1989 yılında “TÜBİTAK Teşvik Ödülü”nü kazandı.

1989 yılında Türkiye’ye dönerek Marmara Üniversitesi’nde görev yapan Ömer Cebeci, 22.12.2003 tarihinde Bilim Kurulu üyeliğine getirildi.

Cebeci, 6 yıldan beri TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

NTV



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs