En Sıcak Konular

Seçim sonuçlarını Cihan duyuracak !

10 Mart 2009 12:38 tsi
29 Mart seçimlerinde Cihan, birçok ilke de imza atacak, Samanyoluhaber.com internetten ortak yayınla size anında sonuçları ulaştıracak.

Cihan Haber Ajansı (CİHAN), 29 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nin sonuçlarını hızlı ve doğru bir şekilde kamuoyuna duyurmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Seçim yasakları bittiğinde sonuçların büyük bir kısmını ilan etmeyi hedefleyen ajans, bu seçimde birçok ilke de imza atacak. İlk kez, isteyen adaylar, alacakları bir şifreyle bölgesindeki sonuçları internet ekranından izleyebilecek.

2002 Milletvekili Genel Seçimleri ile seçim sonuçlarını sandık başından vermeye başlayan CİHAN, hızı ve abonelerine ulaştırdığı doğru bilgilerle dikkat çekmişti. 2004'te yapılan Mahalli İdareler Seçimleri ve 2007'de gerçekleşen Milletvekili Genel Seçimleri'ndeki başarısını perçinleyen CİHAN, 29 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçim sonuçlarını da kamuoyuna hızlı ve doğru şekilde ulaştırmayı hedefliyor.

 Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, ajansın seçimlerin sağlıklı takibi konusunda haklı bir şöhret kazandığını ve başta TRT olmak üzere ulusal yayın yapan TV kanallarının birçoğu ve önde gelen internet haber siteleriyle sonuçların yayınlanması için anlaşmaya varıldığını söyledi. Mahalli İdareler Seçimleri'nin, kullanılacak oy türünün fazla olması nedeniyle önceki seçimden farklı olduğunu ifade eden Bilici, ajansın bu faktörü dikkate alarak 29 Mart'a hazırlandığını belirtti. Yerel seçimlerde ilk kez sunulacak bir hizmetle, hangi partiden olursa olsun isteyen belediye başkan adaylarına kendi seçim bölgesiyle ilgili sonuçları internet ekranından izleme imkânı verileceğini kaydeden CİHAN Genel Müdürü Bilici, şöyle konuştu: "Ajans olarak bu çalışmaya, medyanın ve vatandaşların bilgi ihtiyacını karşılama yanında, halk iradesinin tecelli edeceği sandık ve demokrasi için yapılmış bir hizmet olarak bakıyoruz."

 -MEDYA, SEÇİM SONUÇLARINI CİHAN'DAN ALACAK-

Seçim çalışmalarını yaklaşık 1 yıl önce başlatan CİHAN, sonuçları en hızlı ve en doğru şekilde kamuoyuna duyurmak için dev bir kadro ile çalışacak. Yayın yasağı sona erdiğinde sonuçların önemli bir kısmını duyurmayı hedefleyen CİHAN, bu seçimlerde bir ilke imza atarak, sonuçları yerel medyaya ve tek tek adaylara da iletecek. Sandık başlarından alınan sonuçlar, yaklaşık 2 dakika sonra aboneler aracılığıyla kamuoyuna duyurulacak. 2009 yerel seçimlerinde bir yeniliğe daha imza atan CİHAN, belediye başkanlığı için yarışacak adayların fotoğraf ve özgeçmişlerini şimdiden abonelerine ulaştırdı.

 2002 Milletvekili Genel Seçimleri ile başladığı seçim serüveninde 2004 ve 2007 seçimlerinde CİHAN'ın verilerini izleyicilerine duyuran televizyon ve internet siteleri, 2009 Yerel Seçimleri'nde de CİHAN'ı tercih etti. 40'ın üzerinde ulusal televizyon ve birçok yerel televizyonun yanı sıra çok sayıda internet sitesi de seçim sonuçlarını CİHAN'dan aldığı verilerle duyuracak.



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,350 µs