En Sıcak Konular

Ankara'da seçim sonucunu memur belirleyecek

10 Mart 2009 11:58 tsi
Ankara'da oturan her 4 kişiden birinin memur ailesine mensup olması, seçime memurların damga vuracağını gösteriyor.

Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Ekim-2008 ayı verilerine göre Ankara'da 370 bin memur ve 242 bin memur emeklisi olmak üzere toplam 612 bin kişi yaşadığını belirterek, "Her aileden iki kişinin oy kullanacağını dikkate aldığımızda memur ailesinin asgari seçmen sayısı 1 milyon 224 bin olarak hesaplanmaktadır."

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaklaşık 2 milyon 770 bin seçmenin oy kullanacağını dikkate aldığımızda Ankara'daki memurların seçmen ağırlığı ortaya çıkıyor" dedi.

Her iki kişiden birinin memur veya memur emeklisi ailesine mensup olacağını kaydeden Çivi, seçimlerde "son sözü" memurun söyleyeceğini iddia etti.

BELEDİYENİN KASASINA MEMUR DESTEĞİ

Diğer taraftan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'dan toplanan vergi gelirlerinin de yüzde 5'ini aldığını vurgulayan Çivi, şöyle devam etti: "Burada da büyük ölçüde memurlardan alınan vergilerin payı bulunmaktadır. Tüm bunlara rağmen memurlar açısından hizmet alımında hiçbir avantaj bulunmamaktadır. Dört kişilik memur ailesi ulaşıma 150 TL, doğalgaza 120 TL, suya 35 TL olmak üzere belediyeye her ay 305 TL ödüyor. Ayrıca damacana suyuna 50 TL ve elektriğe 50 TL olmak üzere ayrıca 100 TL ödeme yapıyor. Bu giderler tek başına dahi ciddi rakamlar oluşturmaktadır. Bu nedenle, memur ve emeklilerinin yaşamını bir nebze olsun kolaylaştırmak için uygun koşullarda konut yapılmasını, doğalgaz satışında kredi kartı ve taksit uygulanmasını, toplu taşıma araçlarında indirim yapılmasını, damacana suyunun belediye aracılığıyla daha uygun koşullarda satılmasını, sinema, tiyatro fiyatlarında indirim yapılmasını istiyoruz."

ANKARA'DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ MEMUR

SGK verilerine göre halen çalışan kamu görevlisi sayısı ekim ayı itibarıyla 2 milyon 444 bin 204. Başkent'te 369 bin 382 memur yaşarken eş ve çocuklarıyla birlikte bu sayı 1 milyon 139 bin 797 kişi. Rakamlar, Ankara'daki her dört kişiden birinin memur ya da eş veya çocuğu olduğunu gösteriyor.

Türkiye'nin en büyük nüfuslu şehri İstanbul ise memur sayısında Başkent'in önemli ölçüde gerisinde kalıyor. İstanbul'da 242 bin memur bulunurken İzmir'de bu sayı 147 bin. En az memurun görev yaptığı il bin 909 kişi ile Düzce.

 dunyabulteni



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs