En Sıcak Konular

Miting yarışlarında son durum...

10 Mart 2009 11:49 tsi
Yerel seçimler öncesi siyasi partiler sandıktan önce meydanlarda yarışıyor. 29 Mart yaklaştıkça liderler adaylarını tanıtmak için il il dolaşıyor.

Liderler bazı günler bir güne iki ayrı miting sığdırıyor. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yarışlarda açık ara önde gidiyor. 24 Şubat tarihinde sıralama şöyleydi: Erdoğan 16, Deniz Baykal 2 ve Devlet Bahçeli 0.. Bugün itibariyle ise durum şöyle: Ak Parti:32, MHP: 13 ve CHP: 11...

Başbakan Erdoğan meydanlara en erken inen (8 Şubat) liderdi. Deniz Baykal ise 21 Şubat'ta Adana'da sahaya çıkarak yarışa dahil olmuştu. Üç lider arasında bu yarışa en geç dahil olan ise Devlet Bahçeli olmuştu. 1 Mart'ta seçim startını Mersin'de veren Bahçeli, 8 gün içinde 11 ayrı yerde halka hitap ederek Deniz Baykal'ı geride bıraktı. Bahçeli, bu atağıyla ikincilik koltuğuna oturmayı başardı.


Şu anda görünen o ki seçimler öncesi halkla bütünleşmeye en çok Erdoğan ve Bahçeli önem veriyor. Başbakan Erdoğan yaptığı miting sayısıyla da rakiplerine "mesaj" vermeye devam ediyor. Miting için gittiği yerlerde kaçıncı miting olduğu Erdoğan'ın mikrofonunun önünde yazılı olarak duruyor.

Seçim yarışına 16 Şubat'ta dahil olan ancak MHP liderine geçilen Baykal'da Başbakan'ın mesajıın almış görünüyor. Bu nedenle de yapılan mitinglerin mikrofana yazdırılmasını eleştiriyor: "Bu demokrasinin bir göstergesi değil. Miting düzenlemeyle demokrasi olmaz."

 

İşte siyasi liderlerin bugüne kadar yaptıkları mitingler...


Recep Tayyip Erdoğan (Ak Parti): Bir ayda 33 miting

İlk mitingini 8 Şubat'ta Kocaeli'de yapan Erdoğan Kırşehir, Kastamonu, Sivas, Nevşehir, Amasya, Sinop, Samsun, Kırıkkale, Aksaray, Sakarya, Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Mardin, Yozgat, Çorum, Afyon, Van, Batman, Siirt, Kayseri, Gaziantep, Isparta, Manisa, Artvin, Rize, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Aydın...

Devlet Bahçeli (MHP): 8 günde 13 miting

Miting yarışlarına rakiplerinin çok gerisinde başlayan MHP Lideri Devlet Bahçeli 1 Mart'ta Mersin'de meydanlara indi. Bahçeli sekiz gün içinde 13 yerde miting düzenleyerek anamuhalefet partisini geride bırakmayı başardı. 29 Mart'a kadar 40 ayrı yerde halka hitap etmeyi düşünen Bahçeli Mersin'den sonra sıra Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Afyon, Uşak, Sakarya, Kocaeli, Manisa, izmir Aydın ve Muğla'da miting yaptı.

Deniz Baykal (CHP): 17 günde 11 miting

21 Şubat'ta meydanlara inen Deniz Baykal bugüne kadar 11 ayrı yerde halka hitap etti. İlk mitingini Adana'da yapan Baykal ardından Kocaeli, Çorum, Sinop, Adıyaman, Yalova, Burdur, Malatya, Kırşehir, Amasya ve Giresun'da seçmenleriyle buluştu.

 
Zaman Online
 




Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs