En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül İran'a gitti

10 Mart 2009 10:54 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesine katılmak üzere İran'ın başkenti Tahran'a gitti. Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda önemli açıklamalar yaptı.

Zirvede küresel mali ve ekonomik krizin ele alınacağını ifade eden Gül, "Krizin etkileri ve alınacak önlemler görüşülecek.Birçok devlet başkanı ile ikili görüşmelerimiz olacak."dedi.

YENİ DÖNEM

Gül, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, "Afganistan, Pakistan, İran gibi ülkelere ilişkin sorunlar var. Bu ikili görüşmelerde temel olarak neleri ele alacaksınız?" sorusu üzerine Gül, "Bütün bu liderlerle görüşmeler planlanıyor. Dünyada, ABD'deki yeni yönetimle beraber yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde önemli meseleler var bu bölgede. Bütün bunlar karşılıklı konuşacağımız konulardır" yanıtını verdi.

OBAMA'NIN ZİYARETİ

Obama'nın Türkiye'ye yapacağı ziyareti değerlendiren Gül, "Bu ziyaret ikili bir ziyarettir. İki ülke arasındaki bu ziyaret tabii ki çok önemlidir iki ülke açısından. Dünyanın birçok meselesi ile ABD nasıl ilgileniyorsa, Türkiye'de ilgilenmektedir. Önemli bir ziyaret olacaktır. ABD ilişkileri  Türk dış politikasının en önemli sutünlarından bir tanesidir" dedi.

"Obama, Müslüman ve Arap dünyasına buradan mı seslenecek?" sorusu üzerine Gül, "Herkes kendi planını yapar. Ankara'ya gelmesi başlı başına bir mesajdır zaten." diye konuştu.

İRAN İLE İLİŞKİLER

Türkiye'nin Tahran ile ilişkilere büyük önem verdiğine dikkat çeken Gül, "Türkiye, Tahran ile ilgili görüşlerini hep şeffaf bir şekilde paylaştı. İran ile komşuluk ilişkilerimize önem veririz. Görüşmelerimizi karşılıklı paylaşacağız" şeklinde konuştu.

hurriyet



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,963 µs