yeni marifeti! | " /> yeni marifeti! | "/>

En Sıcak Konular

İşte Mustafa Özbek'in yeni marifeti!

10 Mart 2009 08:24 tsi
İşte Mustafa Özbek'in yeni marifeti! Türk Metal Sendikası'nın eski Genel Başkan Yard. Mahmut Taşdemir, savcı Öz'e yardımcı olacak bir açıklama yaptı.

Taşdemir'in açıklamasıyla Özbek'in bir marifetini daha öğrendik. Türk Metal Sendikası'nın eski Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Taşdemir, Ergenekon'un toplantılarının sendikanın genel merkezinde yapıldığını söyledi.

Taşdemir'in verdiği bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Türk Metal Genel Başkanı Özbek, Hurşit Tolon, Rauf Denktaş, İlhan Selçuk, Mustafa Balbay ve Sinan Aygün'le sendikanın genel merkezinde bir araya geliyordu.

Mahmut Taşdemir 'Özbek gerçeği'ni kamuoyunun gündemine taşıyan isimlerden biri. Sendikada yaşadıklarını "Türk Metal ve Mustafa Özbek Gerçeği" adlı kitapçıkta toplamıştı. Ergenekon savcılarının talimatıyla ifade verdi. Bir süre Manisa ve Balıkesir'de kaldı. Can güvenliği olmadığı için şimdi de bilinmesini istemediği bir yerde, arkadaşlarının yardımıyla yaşamını sürdürüyor. Taşdemir, Mustafa Özbek'in Ergenekon'un finansörü olduğu iddiasının altını çiziyor. Kendisinin genel başkan yardımcılığını bıraktığı 2005 yılı itibarıyla sendikanın aylık aidat gelirinin 3 milyon lira olduğunu, buna karşılık giderlerin 900 bin lirayı aşmadığını bildiriyor. Taşdemir, "Buna rağmen kasada hiçbir zaman 100 bin liranın üstünde para olmazdı. Aile şirketi gibi çalışan Metal İşçileri Vakfı var. Paralar buraya aktarılır ve Özbekler tarafından şahsi paraları gibi harcanır. Bunun dışında, Avrasya TV'ye, Türkiyem Topluluğu'na, Yörük Türkmen Federasyonu'na aktarılan paralar vardı. Sendikanın bir de 'örtülü ödeneği' vardı." diyor. Taşdemir, geçtiğimiz günlerde tutuklanan Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, İlhan Selçik, Rauf Denktaş ve Sinan Aygün gibi isimlerin Türk Metal'in genel merkezinde gizli toplantılar yaptıklarını da sözlerine ekliyor.

zaman



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,986 µs