zor soru! | " /> zor soru! | "/>

En Sıcak Konular

Ertuğrul Özkök'e canlı yayında zor soru!

10 Mart 2009 08:20 tsi
Ertuğrul Özkök'e canlı yayında zor soru! 
Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e canlı yayında “Yerinize Fehmi Koru gelebilir mi?” sorusu geldi.

Kararı Aydın Doğan'ın vereceğini belirten Özkök, "Keşke öyle bir noktaya gitsek. Koru, Hürriyet'in, ben de gidip Zaman ya da Yeni Şafak'ın Yayın Yönetmeni olabilsem" dedi.


Fehmi Koru'nun düzenlediği fasıla Aydın Doğan'ın katılmasının ardından medyada patlak veren “Fehmi Koru, Hürriyet'e yayın yönetmeni mi olacak?” tartışmasına Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de katıldı. Kararı Aydın Doğan'ın vereceğini ifade eden Özkök, “Zaten keşke öyle bir noktaya gitsek. Fehmi Koru, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni olsa, ben de gidip Zaman'ın ya da Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmeni olabilsem" dedi.

AYDIN DOĞAN'A SORUN

CNN Türk'te 'Medya Mahallesi' isimli programa katılan Ertuğrul Özkök, Ayşenur Arslan'ın “Yerinize Fehmi Koru gelebilir mi? Öyle bir durum var mı?” şeklindeki sorusuyla karşılaştı. Bunun mümkün olduğunu belirten Özkök şunları söyledi: “Onu tabii bana sormayacaksınız, Aydın Bey'e soracaksınız.. Ben muhatabı değilim o sorunun. Niye gelmesin gelir elbette. Eğer kendi mahallesindeki o dar bakış açısını bırakabilecek bir duygu şeyi varsa.. Fehmi sonunda zeki bir gazetecidir. Komplo teorileri biraz fazla gelişmiş bir arkadaşımızdır ama gelebilir. Zaten keşke öyle bir noktaya gitsek. Fehmi Koru, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olsa, ben de gidip Zaman'ın ya da Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmeni olabilsem. Bu noktaya gelebilsek zaten birçok konuyu halletmiş oluruz.”

BU FANTAZİ DEĞİL

Programa konuk olan Hürriyet Yayın Koordinatörü Fikret Ercan ile Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, Özkök'ün bu cevabına gülünce Arslan, “Ardaşlarınız gülüyorlar. Bu fantezi düzeyinde...” dedi. Özkök ise “Fantazi değil çok gerçek konuşuyorum ben, 'keşke olsa' diyorum... Böyle bir medya anlayışına gelsek” cevabını verdi.

MANŞETLER BANA RAĞMEN

Hürriyet'te haftada en az 3-4 manşetin kendisine rağmen atıldığını dile getiren Özkök, “Belki de en radikali benim arkadaşların. Geçen o kadar itiraz ettiler ki, 'Gideceğim küçük bir gazeteye, istediğimi daha rahat yapacağım' dedim” diye konuştu. Siyasi iktidardan 'şu kişiyi atın' şeklinde baskı gelmediğini de belirten Özkök şunları söyledi: “Hürriyet'te böyle bir şey olmaz. Değişim doğal yollarla olur, patron istediği zaman olur. Güçlü bir patronu vardır ve bu patron 28 Şubat'ta hem askerlere, hem Tansu Çiller'e karşı direndi.”

yenişafak



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,156 µs