En Sıcak Konular

Ahmet Türk'ten Erdoğan'a çağrı

9 Mart 2009 23:01 tsi
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan'a yüklenerek, "AKP TRT-6'yı açarak Kürt sorununu çözdüğünü sanıyor. Başbakan Davos'ta onu yapacağına gelip burada barış elçisi olsun" dedi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Bitlis`ten sonra geldiği Hakkari'de yağmur yağışı altında düzenlenen mitingde yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti.

Türk, 29 Mart yerel seçimleri çok önemsediklerini belirterek, "29 Mart'ı önemsiyoruz. Çünkü bu bizim için bir çıkış ve kurtuluş noktası olacaktır. Bu seçim güçlü, demokratik duruşu sergileme günüdür. Kürtçe TV'yi biz yılardır istiyoruz. Bu zaten bizim isteğimizdi. Halkı rüşvetlerle kandıramazsınız. Gelin barış adamı olun, barış adamı" diye konuştu.

Konuşmasının giriş bölümünü Kürtçe yapan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan'ın beyaz eşya yardımı yaparak rüşvet vermekle suçlayan DTP Genel Başkanı Türk, "Bu sefer rüşvetin para etmediğini görenler TRT Şeş'i açtılar. (Artık her şeyi çözdük) dediler. Kürtler zaten Kürtçe bir kanal için yıllardır mücadele ediyordu. Bunu biz istiyorduk. Kürt halkının kimliğini, kabulünü isteyen biziz. Ama onlar bizim birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü bozmak için rüşvet kırıntılarıyla bizi kandırabileceklerini zannettiler. Oysa bu halkı kandıramazlar. Bugün burada size Kürtçe (merhaba) dediğim için hakkımda davalar açılacak. Partimizin 21 Şubat'taki grup toplantısında anadilimi konuştuğum için RTÜK yayını kesti. Anadilimizi bize, Kürtler'e ve partimize yasak edeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk, "Biliyorsunuz Başbakan Davos'ta bir şov yaptı. Bunları yapan Başbakan 15 Şubat'ta, Nevruzlarda Kürt kadınları coplanırken neredeydi. Evet (Davos Fatihi) diyorlar. Hakaret ettiği için fatih oldu. Oysa Fatih işgaldir. Başbakana sesleniyorum. Gel barış adamı ol, barış adamı. Bu seçimde güçlü çıkmak zorundayız. Bu seçimde halkımızın özgürlüklerini ortaya çıkaracaklarını inanıyorum" dedi.



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,794 µs