En Sıcak Konular

Bakan çağlayan'a şok tepki

9 Mart 2009 21:02 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın Bileçik ziyareti zehir oldu! Bakan Çağlayan'ı bir vatandaş sokak ortasında mahçup etti!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Bakan Çağlayan, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde elini uzattığı bir vatandaştan tepki gördü.

Bakan Çağlayan, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti olarak yola çıkarken işlerinin hizmet olduğunu ve bu gücü de milletten aldıklarını iyi bildiklerini kaydetti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti kadrosunun Türkiye’de hizmete talip olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, şöyle konuştu:

"Bu önemli topraklarda Osmanlı’nın, Türklüğün kilometre taşlarından biri olan Bozüyük’te Şeyh Edebalı’nın dediği gibi (İnsanı yaşat ki devlet yaşasın) felsefesinden yola çıktık. Başbakanımızın her fırsatta bize söylemiş olduğu gibi biz millete hükmetmeye değil millete hizmet etmeye talip olduk. 29 Mart akşamı 30 Mart sabahından sonra AK Parti’li bir belediye başkanının nasıl hizmet ettiğini Bozüyüklüler görecek. AK Parti sınıf, zümre veya kişisel bir hareket değil, 81 kentin 80’inde milletvekilli çıkarmış milletin partisidir."

ELİ HAVADA KALDI

Çağlayan, Bozüyük’e Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanlığı döneminde de geldiğini anımsatarak, "79 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca ihracatımız 36 milyar dolardı. AK Parti döneminde bu 132 milyar dolara çıktı. ASO Başkanlığı dönemimde benimle (Türkiye’nin ihracatı 132 milyar dolar olacak) diye iddiaya girseydiniz bunun olmayacağını söyler ve kesin kaybederdim" dedi.

Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından, İsmet İnönü Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. "İyi günler" dileyip elini uzattığı bir kişiden "Bu zamana kadar neredeydiniz?" cevabını alan Bakan Çağlayan, "Boş ver ne yapacaksın, sen niye elini uzatmıyorsun çok ayıp bir şey" diye konuştu.

"BU KRİZ DE GELİR GEÇER"

Daha sonra Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Habib Esel’i ziyaret eden Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, dört kez kriz yaşadığını ve bu konuda tüm sanayiciler ve iş adamları gibi adeta "şerbetli" olduğunu ifade eden Çağlayan, "Benim sizden biraz daha fazlalığım var. Krizle birlikte bir de kalp krizi gördüm. Dolayısıyla 5 krize karşı şerbetliyim" dedi. Çağlayan, Bilecik ve Bozüyük’ün sanayinin yoğun olduğu bir bölge olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye’de her il teşvik kapsamına giriyor. Yeni teşvik sistemimiz hem sektörel hem bölgesel hem de proje bazındadır. Organize Sanayi Bölgeleri, küçük sanayi sitelerine yönelik desteklerimiz fazlasıyla devam ediyor. Yaptığımız protokolle gerek OSB gerekse küçük sanayi sitelerinde kredi faizlerinde çok büyük indirimler yaptık. KOSGEB Kanunu’ndan sadece sanayici değil, tüccar, hizmet
sektörü de faydalanacak."

Türkiye’nin tamamen dışarıdan ithal etmek zorunda kaldığı krizin etkisini yaşadığını belirten Çağlayan, "Kabahatimiz dünya ülkesi olmak. 132 milyar dolar ihracat yapmak. Kabahatimiz dünyanın 16’ncı, Avrupa’nın 6’ncı büyük ülkesi olmak. Ama bunlar kabahatse. Bunlar Türk sanayicisinin, Türk müteşebbisinin onurlu başarısıdır. Bu kriz de gelir, geçer. Çok şeyin geçtiği gibi. Her inişin bir çıkışı var, morallerimizi sonuna kadar yüksek tutacağız" diye konuştu.



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,746 µs