En Sıcak Konular

'Kadir Has'tan para alamadık ama ismini verdik'

9 Mart 2009 19:40 tsi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, ''Stadı Kadir Has yaptırdı. Başkan da havasını atıyor'' şeklinde dedikodulara cevap verirken ilginç bir ayrıntıyı da açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, ''Merhum Kadir Has'tan, vermek istediği 10 milyon TL'yi alamadık ama stadyuma ismini verdik'' dedi.

Özhaseki, Danışmentgazi Sosyal ve Spor Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı belediye başkan adaylarının, ''Stadı Kadir Has yaptırdı. Başkan da havasını atıyor'' şeklinde dedikodu yaptıklarını belirtti.

Önemli olanın eser bırakmak ve iş yapmak olduğunu belirten Özhaseki, merhum Kadir Has'ın stadyum yapımında kullanılmak üzere 10 milyon TL vermek istediğini, kendilerinin de stadyuma Kadir Has ismini vereceklerini Has'a söylediklerini bildirdi.

Özhaseki, şöyle devam etti:

''Kadir Has, yaptığımız görüşmelerin ardından kısa bir süre sonra vefat etti. Biz de yakınlarına gidip cenazenin başında (Kadir amca bize 10 milyon TL söz vermişti. Sözünüzü tutun) diyemezdik. Daha sonra çocukları ile görüştük, durumlarının müsait olmadığını, ancak 1 milyon TL verebileceklerini, 2 yıl içinde 2 milyon TL daha verebileceklerini söylediler. Biz ne yapacaktık? 'Hayırseverlerin Babası' olarak adlandırılan, Kayseri'ye, Türkiye'ye büyük hayır yatırımları bulunan bir büyüğümüzün ismini stadyuma vermeyecek miydik? Biz de merhum Kadir Has'tan, vermek istediği 10 milyon TL'yi alamadık ama stadyuma ismini verdik. İnsanlık var, ahde vefa var. Eğer bu stadyuma Kadir Has ismini vermeseydik, o zaman da (Kayserililer paragöz olur, parayı alamadılar, adamcağız ölünce de Kadir Has ismini vermekten vazgeçtiler) diyeceklerdi. Güzel bir eser ortaya çıktı. Kayseri'ye, Türkiye'ye hayırlı olsun.''

Özhaseki, Kadir Has Stadyumu'nda binlerce etkinlik düzenleneceğini de ifade ederek, ''Bu mekanı kullanan vatandaşlar çok memnun kalacak. Dünkü Fenerbahçe maçında binlerce insan Kayseri'ye geldi. Bu insanlar kentin ekonomisinin canlanmasına da katkı sağladı'' diye konuştu.

aa



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,727 µs