En Sıcak Konular

Erdoğan Baykal'ı Atatürk'le vurdu

9 Mart 2009 18:23 tsi
Başbakan Erdoğan, Aydın mitinginde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek, "Atatürk hayatta olsa, 'Benim partim eyvah kimlerin eline düştü' derdi. Ben bunu görüyorum" dedi

Mitingde halka seslenişinde, aynı kararlılıkla yola devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirdi ve şunları söyledi:

"Aydın'ın güzel bir sözü var. 'Darı unundan baklava, incir ağacından oklava olmaz.' Bunlardan da idareci olmaz. Olay bu kadar basit. Biz hayal dünyasında gezmiyoruz, yaptıklarımızı konuşuyoruz. Sizin bir dikili ağacınız var mı ey Bahçeli, ey Baykal? Ne yaptınız siz yıllar yılı?

Baykal diyor ki, 'Cumhuriyet'ten daha eskiyiz.' Tamam eskisin de ne yaptın? Eski olman bizim işimize yaramıyor ki. 'Eskiye rağbet olsaydı...' mı? Biz gene öyle demeyelim de... Şöyle diyelim, eski olman sana ne kazandırdı? Arada sırada çıkıyor diyor ki, 'Sıkılır insan artık, bu parti Atatürk'ün partisi, Atatürk'ün partisine hakaret ediyorlar.' Değerli arkadaşlar zaten Atatürk hayatta olsa, 'Benim partim eyvah kimlerin eline düştü?'derdi. Ben bunu görüyorum. Niye? Çünkü Atatürk ebediyete intikal etti, ilk yaptıkları iş ne oldu? Paraların, posta pullarının üzerinden devlet dairelerinin duvarlarından Atatürk resmini kaldırdılar, merhum İnönü'nün resmini koydular. Bunlar Atatürkçü filan değil, Atatürk'ün üzerinden geçinenler. Bunların durumu bu. Bunu iyi anlamamız lazım. Gerçekçi, dürüst davranmıyorlar sadece üzerinden geçiniyorlar. Yaptıkları iş bu."

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, kendisini "uçağa fazla biniyor" diyerek eleştirdiğini, bunu da daha fazla harcırah almak için yaptığına ilişkin iddialarda bulunduğuna değindi. Bahçeli'nin 3.5 yıllık başbakan yardımcılığı döneminde sadece 3 ülkeye gittiğini beyan ettiğini anlatan Erdoğan, "Dünyayı dolaşacaksın ki dünya da sana gelsin, sen gitmezsen kimse sana gelmez. İhracat böyle patladı. Bu ülkenin 81 vilayetine gittin mi peki onu söyle. Sen nasıl siyasetçisin?" diye sordu.


Hortumu kesilenler bağırıyor

AK Parti döneminde eğitime yapılan yatırımları örnek gösteren Erdoğan, "tüm bunların hortumların kesilmesi sayesinde yapılabildiğini" vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bu hortumlar aynen devam etmiş olsaydı bunlar olmazdı. Hortumu kesilenler bağırıyor. Niye bu CHP yandaşı medya bağırıyor? Bak, ne diyor? 'Fotoshop yapılıyormuş.' Konuşmaya başladık, şu ana geldik. Belli bir süreden sonra kopmalar, dağılmalar oluyor. O yandaş medya oraları çekmeye başlıyor. Sahnenin arkasında boşluklar varsa, onları alsınlar, ortaya çıkarsınlar. Burayı göstermezler. Yahu neyi çekerseniz çekin, benim milletim burada. Oynadığınız o fotoğraflarla bir yere varamayacaksınız. 29 Mart akşamını çok merak ediyorum. Sayın Baykal ne diyecek veya kaç gün medyaya çıkamayacak? 22 Temmuz'da 3-4 gün kayboldu, merak ettiler, evinde mi, yazlıkta mı? Sonra çıktı meydana."


Valilere saygısızlık yapma

Erdoğan, kendisinin bir süre önce, "Valilerimi yedirtmem" sözlerine Baykal'ın, "Vali yemekten anlamam, ancak höşmerim yerim" dediğini anımsatarak, kendisine afiyet olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

Baykal'a, "Sen onu yemeye devam et ama valilere saygısızlık yapma" diye seslenen Erdoğan, seslenişini şöyle sürdürdü:

"Son zamanlarda dili de çok bozuldu. Stresi, gerilimi iyice arttı. Bak Sayın Baykal Aydın'dan sana sesleniyorum. Sana bir arkadaş olarak sesleniyorum. Kabul etmeyebilirsin beni, o ayrı mesele. Buradan bir tavsiyem var. Sana diyorum ki, çocukların ahlakını bozuyorsun. 'Yahu telefonda bile iktidara rahat küfredemeyeceğim. Birbirimize ağız tadıyla küfredemiyoruz' diyor. Yahu bunu bir genel başkan söyler mi, politikacı söyler mi? Ama söylüyor. Ben de diyorum ki, hiç olmazsa gece 12'den sonra yap bu işleri, çocuklar dinlemesin. Veya şifreli yayında yap, çocuklar dinlemesin. Çocukların ahlakını bozuyorsun. Millet bunu iyi tanısın. İyi tanısın ki kimin peşinde olduğunu anlasın."

Konuşmasında TOKİ'nin projeleri hakkında da bilgi veren Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "iktidara geldiklerinde ilk iş olarak TOKİ hesaplarını kontrol altına alacakları" yönündeki sözüne karşılık, "Sen o iktidarı daha çok beklersin. Sen önce 99 depremindeki olayların hesabını verdin mi yahu... Milletin nezdinde o hesabı verdin mi? Bıraktığınız açıkları biz kapattık, hala kapatmaya devam ediyoruz. İnsan insaf eder bu TOKİ 6-7 senede 346 bin konut inşaatı yapmış, bunun 246 binini teslim etti. Senin selam durman lazım, selam. Hangi devirde bu olmuş? TOKİ'nin tarihinde bu var mı, sana bağlıydı ne yaptın?" diye konuştu.

Erdoğan, Aydın'a ait yatırımlardan da söz ettiği konuşmasını, Aydın'ı 21. yüzyılın marka şehirlerinden biri haline getirmek istediklerini, bunu gerçekleştirebilmek için yerel yönetim ile "rahat paslaşmak ve iyi anlaşmak" gerektiğini vurgulayarak tamamladı.



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,643 µs