Karizmayı fena çizdirdi | " /> Karizmayı fena çizdirdi | "/>

En Sıcak Konular

Karizmayı fena çizdirdi

9 Mart 2009 18:16 tsi
Karizmayı fena çizdirdi TBMM eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk yılların politikacısı. Bu yıllar içerisinde özenle yarattığı bir "imajı", "karizması" vardı. Ama o imajın sadece bir "imaj" olduğu ortaya çıktı; yani içi boş imiş... İşte nedenleri...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un imajı son günlerde fena sarsıldı. Bugüne kadar 'Adnan Menderes'in avukatı' olarak tanınan ve kendisi de buna ses çıkarmayan Cindoruk'un, hiçbir zaman Menderes'in avukatı olmadığı ortaya çıktı. Tarihi yanlışı düzelten Aydın Menderes, Cindoruk'un böyle tanıtılmaktan pişkince bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Ayrıca Cindoruk son dönemde darbe ve cunta yanlısı açıklamalarıyla bu imajı yerle bir etti.

Sağ seçmenin gözünde 28 Şubat darbesine kadar hep sadık demokrat partili gibi görünen Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un maskesi bu kez fena düştü.

Yumuşak siyaset tarzı, darbelere karşı duruşu, ve 'Yassıada'da Adnan Menderes'in avukatı' ünvanı ile bugüne kadar yıldızını parlak tutan Cindoruk, 28 şubat sürecinin ardından darbe yanlısı açıklamalarıyla kamuoyunu büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Önceleri darbelere karşı duruşuyla bilinen Cindoruk, 28 şubat askeri darbesini, '28 Şubat amacına ulaşmıştır' sözüyle destekleyerek, sağ seçmene büyük bir şok yaşatmıştı.

Post Modern darbenin ardından antidemokratik tutumunu sürdüren Cindoruk, aynı zamanda üniversitelerdeki başörtüsü yasağının yerinde olduğunu ve devam etmesi gerektiğini savunur oldu. Cindoruk 27 nisan e-darbesinden sonra da hükümeti istifaya çağırarak, Türkiye'nin karanlık kurulunun sözcülüğüne soyundu.

Cindoruk, 11. Cumhurbaşkanını seçme sürecinde hukukla hiçbir ilgisi olmayan 367 icadının da arkasında durdu. Eski demokrat partili siyasetçi bu süreçte Sabih Kanadoğlu'nun tasdikçisi, CHP'nin de destekçisi oluvermişti.

Cindoruk'un maskesini asıl düşürense ergenekon soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamalar oldu. 28 şubat öncesi darbe karşıtı görünen ve merhum başbakan Adnan Menderes'in avukatlığını yaptığı zannedilen Cindoruk, darbeci yapının çözüldüğü Ergenekon operasyonlarını 'ıvır zıvır' olarak değerlendirdi.

Halkın büyük bir kesimi Cindoruk'un bu ters vuruşlarına şaşırsa da 'Adnan Menderes'in avukatı' imajının hatırına sineye çekti. Ancak bu efsaneyi de Menderes'in oğlu Aydın Menderes bitirdi ve şok açıklamayla Cindoruk'un maskesini düşürdü.

CİNDORUK KENDİSİ MENDERES'İN AVUKATI OLARAK TANITILDIĞI DURUMLARDA SESSİZ KALMIŞ BUNU TEKZİP ETMEMİŞ ADETA KENDİSİNİN BÖYLE TANITILMASINDAN PİŞKİNCE BİR MEMNUNİYET İÇERİSİNDE GÖZÜKMÜŞTÜR. ANCAK HİÇBİR ZAMAN ADNAN MENDERES'İN AVUKATI OLMAMIŞTIR.

Adnan Menderes'in gerçek avukatlarından Burhan Apaydın da Aydın Menderes'in açıklamalarını destekledi.

CİNDORUK'UN ADNAN MENDERES'LE HİÇBİR DİYALOĞU YOKTU, ONUNLA GÖRÜŞMEZDİ. MENDERES İSMİNİN ARKASINA SIĞINARAK SİYASET YAPTI.

Yapılan açıklamalar yalnızca tarihi bir yanlışı düzeltmekle kalmadı, Cindoruk'un bugüne kadar hak etmediği bir mirası bilerek kullandığını da ortaya çıkardı. Bütün olup biteni dikkatlice izleyen kamuoyu ise, Cindoruk'un ne olduğunu anlamaya çalışıyor.

samanyoluhaber



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs