Erdoğan suikastinde şok! | " /> Erdoğan suikastinde şok! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan suikastinde şok!

9 Mart 2009 14:15 tsi
Erdoğan suikastinde şok!
Başbakan Erdoğan'a suikast düzenleyecekleri şüphesiyle gözaltına alınan 5 kişiden dehşete düşüren deliller ve bağlantılar çıktı...

Başbakan Erdoğan’a suikast düzenleyecekleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden Arzu Özkan, suçunu ve örgüt bağlantısını itiraf etti. Özkan’ın ve diğer dört kişinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda doküman, krokiler, eylem planları ortaya çıktı. Arzu Özkan’ın Zeki Çatlı ve Drej Ali’yle bağlantıları tespit edildi. Hücre tipi yapılanma silah alımı için Kars’tan bazı isimlerle temasa geçiti….

Adana’da AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan’a suikast düzenleyecekleri iddiasıyla 5 kişi gözaltına alınmıştı. Polisin 15 gündür izlediği ekip, Erdoğan Adana’ya gelmeden önce gece 05:00’da irtibata geçmiş ve suikast yapılıp yapılmaması konusunda son teması kurdu.

Alarm durumu veren Emniyet güçleri operasyonu başlattı ve Arzu Özkan’la beraber 4 kişi daha gözaltına alındı. Adana Valisi İlhan Atış olayı doğrularken gözaltına alınan şahısların Erdoğan’a suikast hazırlığı nedeniyle yakalandıklarını açıkladı.

ÇOK GÜÇLÜ DELİLLER VAR: HÜCRE TİPİ EYLEM

Zanlıların yapılan ilk sorgulamasında örgüt bağlantısı araştırılırken, Arzu Özkan suçunu itiraf etti. İtiraf öncesi Arzu Özkan isimli zanlının önüne çok güçlü deliller konduğu belirtiliyor.

İtiraftan sonra ise ilginç gelişmeler yaşandı. Valilik’ten edinilen bilgilere göre Arzu isimli kadına “akli dengesi yerinde değil” raporu alınmaya çalışıldığı ve kadınını suçu kabullenmesinin örtülmeye çalışıldığı, bu yönde baskılar kurulduğu öğrenildi.

İlk bilgilerde gözaltına alınan 5 kişinin bir “eylem hücresi” olduğu, sözkonusu kişilerin üst bağlantılarına ulaşılması için yoğun sorgunun sürdüğü öğrenildi.

SAVCI’DAN DELİL SAKLANIYOR

Bununla birlikte soruşturma aşamasında da çeşitli sorunlar yaşandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Düzgün’e bir dizi zorluk çıkartıldığı ve tüm delillerin verilmediği belirlendi.

ABDÜLKADİR AKSU DA HEDEFTİ

Öte yandan sözkonusu hücrenin Erdoğan’ın dışında eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya yönelik istihbarat topladığı ve bir suikast planı çıkardıkları belirlendi. Arzu Özkan bu konuda da itiraflarda bulundu. Aynı yönde deliller ve dökümanlar da yapılan aramalarda ele geçirildi. Eylemin finansmanı için Adana’da bir PTTBank’ın soyulmasının planlandığı, silah temini için ise Kars’tan bazı kişilerle temas kurulduğu belirlendi.

İki aşamalı düşünülen iki suikast için lav silahı ve Glock tabancaların istendiğini belirleyen polis, olayın Kars ayağı üzerine de yoğunlaştı. Yapılan aramada sözkonusu iki silahla ilgili çalışma notları da bulundu..

Ekibin, dikkat dağıtmak ve gözdağı için AKP Sarıçam teşkilatına da eylem yapmayı planladığı belirlendi.

Öte yandan Arzu Özkan’ın Adliye’ye getirilişi sırasında “Astsubay Göksel Koç’a söyeyin beni kurtarın” diye bağırması üzerine, Savcılık bu konuyu ve Astsubay Göksel Koç diye birinin olup olmadığını ve varsa temasları araştırmaya aldı.

KÖSTEBEK TESPİT EDİLDİ

Polis sözkonusu grupla ilgili en skandal bilgiye ise teknik takip sırasında ulaştı. Sözkonusu ekibe Emniyet’in kendilerini teknik takibe aldığı bilgisi sızdı. Bunun üzerine 5 kişilik hücre, eylemleri erteleme kararı aldılar. Savcılık şimdi bilgi sızdırılmasıyla ilgili ayrı bir soruşturma yapmayı değerlendiriyor. Başbakan Erdoğan ve Abdülkadir Aksu’nun güzergah, ziyaret takviminin grubu kim tarafından nasıl ulaştırıldığı da araştırılıyor. Öte yandan sözkonusu ekibin bazı Jandarma görevlileriyle buluştukları, bu bilginin Savcı Mehmet Düzgün’e verilmediği ortaya çıktı. Yine aynı şekilde Arzu isimli zanlının, Abdullah Çatlı’nın kardeşi Zeki Çatlı’yla bağlantılı olduğu, telefon defterinde ise Sedat Peker ve Namık Kemal Zeybek’in telefonlarının bulunduğu öğrenildi. Arzu Özkan isimli zanlı, eylem sırasında İstanbul’a gelerek Ali Yasak (Drej Ali) ile de gürüştü. Tüm bu bağlantılar olayın Ergenekon Operasyonu’na bir cevap niteliğinde olduğu yorumlarına neden olurken, şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda fişleme dosyası ele geçirildi. Ayrıca Arzu Özkan’ın ikamet adresinde krokiler de bulundu.

Turktime



Bu haber 1,849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,867 µs