orada Eminağaoğlu! | " /> orada Eminağaoğlu! | "/>

En Sıcak Konular

Nerede gözaltı, orada Eminağaoğlu!

9 Mart 2009 13:25 tsi
Nerede gözaltı, orada Eminağaoğlu!  
Bol bağırmalı, çağırmalı, tehditli basın açıklamaları ondan geliyor. Adem Yavuz Arslan yazdı...

Adem Yavuz Arslan / Bugün
 
Daha önce ifadesi alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mustafa Balbay bu kez tutuklandı. Sızanlar doğruysa durum vahim. Fakat asıl vahim olan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun Cumhuriyet'e 'destek ziyareti'nde bulunması. 
 
YARSAV Başkanı Ö. Faruk Eminağaoğlu ETÖ soruşturması başladığından bu yana sürekli kendinden söz ettiriyor. Gözaltına alınan tüm şahısların yanına ilk o gidiyor. Bol bağırmalı, çağırmalı, tehditli basın açıklamaları ondan geliyor. Sabih Kanadoğlu'nun evi aranırken oradaydı. Çıkarken; "Hukukun üstünlüğüne yapılan saldırıları yine hukuk önleyecektir; bunu herkes böyle bilsin!" diyerek tehditvari açıklamalar bile yapmıştı.

Eminağaoğlu'nun ismi Ak Parti kapatma davasında da sık sık gündeme gelmişti. İşçi Partisi'nde ele geçirilen ve Ergenekon İddianamesinde yer alan 4 nolu CD'de ismi geçmişti. Ak Parti'ye yönelik kapatma davasında deliller arasında ' YARSAV' başlıklı kağıtlar da çıkmıştı.

Hatırlatırsak.. 8 Şubatta Anayasa değişikliği'ne sert bir tepki göstermiş. 9 Şubatta, Atatürk ve Lenin posterlerinin birlikte açıldığı mitingle tartışma konusu olmuş. 7 Mart'ta yine sert bir açıklama yaptı. Eylül 2008'de çürük raporuyla gündemi işgal etti. 9 Eylül'de GATA'ya muayeneye gitti, kapıda Tuğgeneral Tahir Ünal'ın karşılandı. 7 Ocak'ta Kanadoğlu'nu ilk olarak o ziyaret etti. 12 Ocak'ta İbrahim Şahin gözaltına alınınca 'Türkiye polis devleti olmayacaktır' meailli bir açıklama yaptı. 28 Ocak'ta ise tutuklanan Türk Metal başkanı Özbek'e destek çıktı. Son olarak da 6 Mart'ta, tutuklanan Mustafa Balbay'ın çalıştığı Cumhuriyet'i ziyaret etti. Tabi ETÖ savcısının değişmesi için lobi yaptığı Ankara kulislerini hareketlendirmişti.

ETÖ davası da bir şekilde YARSAV üyelerinin önüne gelecek. Yani hem Eminağaoğlu hem de YARSAV üyeleri bir şekilde bu davada taraf. Unutmayalım Eminağaoğlu'nun 'nerede gözaltı orada ben' şeklinde özetlenebilecek tavrı en çok da yargıyı zedeler. 


 
 



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,048 µs