En Sıcak Konular

AKP seçilirse burayı terkederim

9 Mart 2009 12:53 tsi
Fazıl Say, 22 Temmuz seçimleri sonrası Türkiye'yi terk edeceğini söylemişti, benzer bir olay patladı. Ressam Ali Şenol, "AKP Muğla'yı alırsa çeker giderim" dedi..

Muğlalı ressam Ali Şenol, yerel seçimlerde AKP'ye tepkisini göstermek için ilginç bir yönteme başvurdu. Yerel gazetelere, ‘Oyum CHP'ye’ başlıklı ilan veren Şenol, belediye seçimlerini AKP'nin kazanması durumunda Muğla’yı terk edeceğini açıkladı.

Dünyaca ünlü Piyanist Fazıl Say’ın, AKP’nin zaferle çıktığı 22 Temmuz seçimlerinin ardından ülkeyi terk etme düşüncesinin bir benzeri Muğla’da yaşandı. Muğla'da yaptığı 200'ün üzerinde Atatürk portresiyle ünlenen Ressam Ali Şenol, AKP'ye tepkisini ilginç bir yöntemle gösterdi. Yerel gazetelere ‘Oyum CHP’ye’ başlıklı, “Sivas'ı Kaybettik. Muğla'yı Kaybetmeyelim. Oyum CHP'ye. Oyum CHP Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'e” diye ilan veren Ressam Şenol, belediye seçimlerini AKP’nin kazanması durumunda Muğla’yı terk edeceğini açıkladı.

Şenol, Muğlalı’nın oyunun satılık olmadığını belirtirken, “Muğla'daki seçmen iktidar partisine oy vermesi için zorlanıyor. Sivas'ta 12 Eylül öncesinde belediyeyi CHP yönetiyordu. Ardından ANAP ve AKP'ye geçti. Sonra aydınlarımız bir otelde diri diri yakıldı. Muğla'da da böyle bir hataya düşmeyelim. Ben bir sanatçı olarak halkı aydınlatmak istedim. AKP islamın ılımlı görünen ayağıdır. Asıl yüzleri daha sonra ortaya çıkacak” dedi.

Türkiye’de şeriat tehlikesi olduğunu iddia eden Ressam Şenol, “Şu anda Cumhurbaşkanının eşi türbanlı. Gelecekte tüm hanımlar türbanlı olacak. Şu anda şeriatın temeli atılıyor. Laikliği ortadan kaldıracaklar. Ben bu tehlikeyi görüyorum. Eğer Muğla'da belediye başkanlığını AKP kazanırsa ben de Muğla'yı terk ederim” diye konuştu.

1960 yılında Sivas'ta doğan ve hayatını resime adayan Şenol’un 200'ün üzerinde yağlıboya Atatürk portresi bulunuyor. Yaptığı, 100 metrekarelik dev Atatürk posterleri de ülke genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının salonlarını süslüyor.



Bu haber 1,056 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,577 µs