kritik gün | " /> kritik gün | "/>

En Sıcak Konular

Doğan Grubu için kritik gün

9 Mart 2009 08:41 tsi
Doğan Grubu için kritik gün 
MALİYE Bakanlığı’nın, Doğan Yayın Holding’ten (DYH), faizi ile birlikte yaklaşık 1 milyar TL’lik vergi cezası nedeniyle istediği 914 milyon TL’lik teminat gösterilmesi için tanınan 15 günlük süre bugün doluyor.

Grubun, teminat göstermemesi halinde Maliye Bakanlığı’nın grupla ilgili olarak, ‘ihtiyati haciz’ kararı alma hakkı bulunuyor. Maliye Bakanlığı kulislerinde, grubun teminat yerine ‘şahsi kefalet’ gösterme hakkını kullanmak istediği konuşuluyor. DYH, Maliye Bakanlığı’na istenilen 914 milyon TL’lik teminatı göstermezse, grup için zorlu bir süreç başlayacağı bildirildi. Mevzuata göre, grubun iteminatı göstermemesi halinde, halk arasında ‘şirket mallarının geçici olarak el konulması olarak’ bilinen ihtiyati haciz kararı uygulanmasına geçilecek. Maliye, teminat mektubunun gösterilmemesini gerekçe göstererek, ihtiyati haciz kararı alabilecek. İhtiyati haciz kararının ardından, istenilen teminat gösterilirse kararı kaldırılabilecek.

ŞAHSİ KEFALET SEÇENEĞİ

AMME Alacaklarının Tahsili Kanunu’na göre, grup Maliye Bakanlığı’na, paranın yanı sıra, tahvil, teminat mektubu ve gayri menkullerini teminat olarak gösterebilecek. Teminatın yüksek olması nedeniyle, gayrimenkullerin gösterilmesi seçeneği de zayıf görülüyor. Teminat mektuplarının yerli bir bankadan alınması gerekiyor. Ancak mükellefin, teminat göstermekte zorlanması halinde, şahsi kefalet gösterme hakkı da bulunuyor. Buna göre, borçlunun teminat veremediği veya eksik teminat gösterdiği durumlarda, itibarlı bir kişinin şahsi kefaletinin alınması hükmü işletiliyor. Maliye kulislerinde, DYH’nin krizi gerekçe göstererek şahsi kefalet hakkından yararlanmak istediği konuşuluyor. Ancak, şahsi kefaleti alınan kişinin Maliye’nin de onaylaması gerekiyor. Şahsi kefaletin kabul edilmesi halinde, teminat mektubu veya gayrimenkullerin teminat gösterilmesine gerek kalmayacak. Maliye’nin kabul etmesi halinde, grubun şahsi kefalet vermek istediği öğrenildi.

Maliye’nin Doğan Yayın Holding’e kestiği 914 milyon TL’lik cezanın teminatı için tanınan süre bugün bitiyor. Teminat yatırılmazsa haciz uygulanacak.

‘Ödeme gücümüz var’ demişti

DOĞAN Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik, Maliye’nin rekor teminat talebiyle ilgili yaptığı açıklamada, gruplarının istenilen teminatı yatırmaya gücü olduğunu belirterek, ‘Krize hazırlıklı girdik. Bu da bir kriz’ demişti.

star



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,400 µs