En Sıcak Konular

Madımak'a iş işten geçince asker yağdı

9 Mart 2009 08:37 tsi
Madımak'a iş işten geçince asker yağdı
Sivas olaylarının ardından görevinden alınan eski Sivas Valisi Karabilgin'den sis perdesini aralayacak itiraflar...

Sivas olaylarının ardından görevinden alınan eski Sivas Valisi Karabilgin, “Birçok yerden yardım istedim. Yardım iş işten geçtikten sonra geldi. Taleplerimi dikkate almayanlara dokunulmadı” dedi.

Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlarda ortaya çıkartılan suikast listelerinde bazı Alevi kuruluşlarının önde gelen isimlerinin de bulunması, çetenin muhtemel bir mezhep çatışmasını sürekli körüklemek istediğini ortaya koyarken, Sivas olayları da Ergenekon davası kapsamında yeniden gündemde. Soruşturma kapsamında hazırlanan ek iddianamede Ergenekon'un mezhep çatışması çıkarmaya yönelik eylemlerinin yer alacağı ileri sürülüyor. Sivas olaylarının ardından soruşturma geçirip görevinden alınan eski Sivas Valisi Ahmet Karabilgin, sessizliğini Yeni Şafak için bozdu.

ÜSTÜNE GİDİLMEDİ

Sivas'taki Madımak Oteli'nin 2 Temmuz 1993'te yakılması ve 37 kişinin yanarak can verdiği olaylar sırasında Sivas Valisi olan ve soruşturma geçirip görevinden alınan Karabilgin, o dönem “devletin ihmali” konusunun kapatıldığını belirtti. Devletin yüksek makamlarından yardım talep ettiğini ancak iş işten geçtikten sonra yardımın geldiğini belirten Karabilgin şöyle konuştu: “Olaylarda ihmalim olduğu gerekçesiyle soruşturma geçirdim ve Danıştay'da aklandım. Ancak benden üstteki makamlarla ilgili bir araştırma ve soruşturma yapılmadı. Diğer bürokratların sorumluluğu gündeme gelmiş olmasına rağmen bunlar incelenmedi. Henüz iş işten geçmeden defalarca ettiğim telefonlar ve çektiğim fakslarda sürekli yardım talep ettiğim, Danıştay incelemesinde görülmüştür. Peki bu yardım neden gelmemiştir? İşte hiç üzerine gidilmeyen husus budur. İçişleri Bakanlığı'ndan sürekli takviye isteklerim oldu. Ama bir karşılık göremedik, ciddiye almadılar. Yangın bittikten sonra her yerden asker yağdı, ancak zaten olan olmuştu.”

YÖNLENDİRİCİLER VARDI

Karabilgin, Ergenekon soruşturmasıyla Sivas olayları bağlamında bir ilişki kurulup kurulamayacağı konusunda ise, “Önce Emniyet'in görüşü örgütlü olmadığı yönündeydi, sonraki süreçte tersi görüşler benimsendi. Ben böyle bir örgütün varlığını düşünmedim. Ancak olayın elbetteki kendiliğinden olması mümkün değil. Yönlendiriciler vardı” dedi.

İDDİALAR ARAŞTIRILSIN

Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkan Yardımcısı Abbas Tan da Ergenekon ile Sivas olayları arasındaki ilişki ve Alevi önderlerine yönelik suikast iddialarıyla ilgili, “Bütün bu iddialar çok titizlikle araştırılmalı ve devlet bütün gücüyle bunun üzerine gitmelidir” dedi.

yenişafak



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,226 µs