denize açıldı! | " /> denize açıldı! | "/>

En Sıcak Konular

Zafer Bey denize açıldı!

9 Mart 2009 08:31 tsi
Zafer Bey denize açıldı! Vatan gazetesinin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi aleyhine attığı manşetlerin nedeni ortaya çıktı.

Yalı ZAFERİ

Manşetlerin arkasında, Zafer Mutlu'nun İstinye'deki yalısında yaptığı kaçak katların yıkılmak istenmesi çıktı. Gazete daha önce de Kemerburgaz'daki okul arazisine imar izni almak için aynı taktiğe başvurmuştu

Vatan gazetesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş aleyhine yazdığı "Başkan bu ne iş?" başlıklı manşetin ardında bu kez de 'Yalı hesabı' çıktı. Vatan daha önce de Kemerburgaz'daki okul arazisine imar izni almak için aynı yola başvurmuştu. Vatan gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'nun İstinye'de bulunan tarihi esere bitişik 4 katlı evinin arka tarafından denize doğru kat çıkmak istendiği belirlendi. Mutlu'nun yapmak istediği kaçak bölümlerin, Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilerek durdurulduğu ortaya çıktı.

KULLANIM ALANI İZİNSİZ BÜYÜTÜLDÜ

Boğaziçi İmar Müdürülüğü ekiplerinin yaptığı denetimler sırasında, Sarıyer İstinye Mahallesi Kayabaşı Caddesi'nde bulunan binada kaçak bölümler yapıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine belediye ekipleri tarafından "Yapı Tatil Tutanağı" tutuldu. Tutanakta Mutlu'ya ait olduğu belirtilen binada, "Sözkonusu yerde yapılan tetkikte; onaylı proje hilafına ne zaman yapıldığı bilinmeyen uygulamalar tespit edilmiştir" başlığı ile şunlar yazıldı: "4. normal katta dahili tadilatlar yapıldığı ve 3 adet balkonun daireye dahil edilmiş olduğu, Çatı arası katında teraslar açıldığı ve kullanım alanının büyütüldüğü.."

ŞİŞLİ SAVCILIĞI'NA SUÇ DUYURUSU

İstinye'deki binada kaçak bölümler yapıldığının belirlenmesinden sonra, Sarıyer Tapu Sicil Müdürlüğü'nden binanın kime ait olduğunun tespiti istendi. Tapu Müdürlüğü bunun üzerine Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne 17.09.2008 tarihinde bir yazı yazarak, yalının Zafer Mutlu'ya ait olduğunu belirtti. Yine Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkililerince yapılan incelemelerde, Mutlu'ya ait binanın,"Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planı'nda ve sahil şeridinde eski esere bitişik yapılanma olduğu ve planda 'Lokanta Alanı' olarak görülen kısımların da kullanım için çevirildiği" vurgulandı. Yalıda, Boğaziçi Kanunu'na aykırı inşaat yapıldığının tespit edilmesi üzerine kaçak kat mühürlenerek, durum Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildi.

KARAR MUTLU'YA TEBLİĞ EDİLDİ

Zafer Mutlu'ya ait Boğaz Öngörümlü 4 katlı binanın çatı katına yapılmak istenen kaçak bölümlerle ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni de 18.11.2008 tarihinde, kaçak yerlerin yıkılması için karar aldı. Boğaziçi İmar Müdürü Yakup Demirhan imzası ile alınan encümen kararı 24 Kasım 2008 tarihinde Zafer Mutlu'ya tebliğ edildi.


Vatan okul arazisi için de haber yaptı

Vatan Gazetesi daha önce de Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş aleyhine çeşitli yayınlar yapmıştı. Gazete 6 Şubat'ta attığı manşette, Rumelihisarı'ndaki Topbaş ailesine ait Saray Muhallebicisi'nin onarım ruhsatı izniyle yeniden yapıldığını öne sürmüştü. Bu yayınlar üzerine Başkan Kadir Topbaş yaptığı açıklamada, Saray Muhallebicisi'nin karalanmak istendiğini belirtmiş ve 1 metrelik bile fazlalık olmadığını söylemişti. Verilmeyen imar izninden dolayı atılan bir baş manşet içinde Başkan Topbaş, "İstanbullulara ve tüm Türkiye'ye sesleniyorum; Vatan gazetesinin beklentisi Kemerburgaz'daki 220 dönüm araziyi ele geçirerek milyarlar vurmak ve oradaki kaçak okulu meşru hale getirmek. Bizi geçemedikleri için sürekli manşet atıyorlar" demişti.


yenişafak



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,991 µs